Best bewaarde geheim van Tata Steel in IJmuiden

Door: Jan Pronk

IJMUIDEN - Nieuwe productielijnen verpakkingsstaal
Tot nog toe was het alleen bij klanten en vakpers bekend: Tata Steel in IJmuiden heeft de afgelopen jaren een bijzondere, gloednieuwe productielijn voor Protact gebouwd in de fabriek voor verpakkingsstaal. Protact is een door Tata Steel ontwikkelde staalsoort voor verpakkingsstaal, die van een beschermende kunststof laag wordt voorzien. Protact wordt onder meer toegepast in de voedselverwerkende industrie (waaronder conservenblik).
“Wij zijn enorm blij met de hoogwaardige nieuwe productielijn voor het maken van Protact”, aldus Simone Vooijs, Director Operations Tata Steel Packaging. “Met dit strategisch investeringsproject zorgen we ervoor dat ons staalbedrijf ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie heeft op het gebied van verpakkingsstaal. Bijzonder aan Protact is ook dat we via dit innovatieve product onze klanten helpen om verder te verduurzamen. Ik ben bijzonder trots op de stap die we hiermee als bedrijf hebben gezet”.

Eigen productielijn hoogwaardige folie
Wat bijzonder is aan de nieuwe productiefaciliteiten is dat Tata Steel in IJmuiden niet alleen een lamineerlijn (de grootste in zijn soort ter wereld) heeft gebouwd voor het aanbrengen van de folie op het staal, maar ook een eigen filmproductielijn voor het vervaardigen van de hoge kwaliteit kunststoffolie. Inmiddels heeft het staalbedrijf daar meerdere patenten op. De productielijn voor Protact draait nu ruim een jaar in IJmuiden en met veel succes. De nieuwe installatie heeft een capaciteit van meer dan 150.000 ton per jaar. Tot vandaag was dit voor het grote publiek het best bewaarde geheim van Tata Steel in IJmuiden.

Voedselveiligheid
De nieuwe productiefaciliteiten zijn zodanig ingericht dat ze voldoen aan alle eisen die zowel in Europa als in de Verenigde Staten worden gesteld aan voedselveilige productie. Dit betekent ook dat medewerkers speciale kleding dragen, om te zorgen voor een optimale hygiëne in de fabriek.

Voordelen voor klanten en verduurzaming samenleving
Protact is een van de meest innovatieve staalsoorten voor de verpakkingssector. Het unieke product heeft meerdere voordelen:
- Klanten hoeven zelf geen coatinglaag meer aan te brengen op het staal
- Klanten kunnen het aantal stappen in hun productieproces fors reduceren, waardoor productiekosten dalen,    ze sneller meer blikjes kunnen maken en ze hun afnemers sneller kunnen beleveren
- Extra breedte van het materiaal levert voor klanten 15% hogere productieomzet op
- Met Protact kan het productieproces bij klanten veel duurzamer worden ingericht (minder energie- en             waterverbruik en lagere emissies)
- De buitenkant van het materiaal is veel beter te bedrukken dan andere verpakkingsstaalsoorten
- Het product biedt optimale voedselbescherming zonder Bisfenol A
- Optimale corrosiebescherming voor gebruik in voedselindustrie en voor andere toepassingen, zoals voor het    maken van spuitbussen (= langere levensduur)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing