Bestuur stedenband op werkbezoek naar Wronki PL

Door: Ab Jenema

IJMOND – Het (uitgebreide) bestuur van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki gaat eind van de maand op werkbezoek naar Wronki op uitnodiging van de burgemeester. Met name de nieuwkomers in het bestuur gaan kennis maken met instanties en personen waarmee al jaren goede contacten bestaan. Tegelijkertijd neemt voorzitter Wim Spruit, 37 jaar verbonden aan – eerst - de hulptransporten en later aan de stedenband, afscheid.

 

De delegatie vertrekt op 27 april en keert terug in Beverwijk op 4 mei.

Naast voorzitter Spruit bestaat de groep uit penningmeester Jaap Bubberman, bestuurslid Melanie Voorhans-Wijand (nu kandidaat-voorzitter), kandidaat-bestuurslid Peter Steijn (webmaster), Jenny Brouwer-Dunnewind (contactpersoon dagcentrum voor mensen met een beperking in Wronki), Judith Besseling (kandidaat-bestuurslid) en tolk Jolanthe Smuczynska.

 

Op vrijdag 28 april ontvangt burgemeester Mirek Wieczór de Nederlandse gasten in het stadhuis van Wronki. Daarbij zijn ambtenaren aanwezig die met het stichtingsbestuur samenwerken. Aansluitend is een bedrijfsbezoek gepland aan Amica, de grootste werkgever in de regio: koelkasten, wasmachines en ook complete keukens.

In de namiddag wordt een bezoek gebracht aan het recent geopende dagcentrum voor senioren, de vrijwilligers van het Femina Project Wronki en de medewerkers van het dagcentrum voor mensen met een beperking WTZ.  

Een dag later staat een ontmoeting met de vrijwilligersorganisatie T.M.Z.W. (Vrienden van Wronki) op de agenda. De bijna 40 jaar bestaande vereniging is de oudste partner van de stedenband. Een bestuursafvaardiging van T.M.Z.W. komt later dit jaar naar Beverwijk en Wijk aan Zee.

Aan het einde van de middag wordt een goede doelenconcert bijgewoond in het cultureel centrum, op uitnodiging van directeur Michael Poniewski. Aansluitend is er een ontmoeting met hem en een aantal medewerkers.

 

Zondag is een vrije dag en maandag 1 mei, de viering van de Dag van de Arbeid, staat in het teken van individuele contacten en het bijwonen van allerlei festiviteiten.

Op dinsdag 2 mei wordt het Regionaal Museum Wronki aangedaan, alsmede het Joods Lapidarium. Ook hier staat het contact met beroepskrachten en vrijwilligers centraal.

De slotdag, 3 mei, de Dag van de Grondwet begint met het bijwonen van een Heilige Mis in de Sint Catharinakerk. Aansluitend leggen de burgemeester en de stedenbandvoorzitter een krans bij het herinneringsmonument op de Markt. Voorafgegaan door het Muziekkorps van Wronki gaan de delegatie, overige kerkbezoekers en andere belangstellenden in optocht door het stadscentrum. Om bij andere monumenten bloemen neer te leggen en om te luisteren naar korte toespraken.

Meer informatie is te vinden op Facebook en op de website www.beverwijk-wronki.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing