Bestuurswissel bij Rode Kruis IJmond

Door: Ab Jenema

IJMOND - Binnen Rode Kruis IJmond zijn een aantal bestuurswisselingen. Met bloemen en mooie woorden is er afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden en konden de nieuwe bestuursleden op een hartelijk welkom rekenen.

Mees Hartvelt, sinds september 2014 voorzitter van Rode Kruis IJmond, heeft het stokje overgedragen aan Hans de Lange. Hans de Lange is sinds juli 2019 algemeen bestuurslid. Vanuit die rol heeft hij de samenwerking tussen de afdelingen Uitgeest en IJmond begeleid.

De Lange: “ik vind het een eer om Mees Hartvelt te mogen opvolgen en ga met veel energie voor deze mooie afdeling aan de slag. Door de Covid-19 crisis is het alle hens aan dek en ondersteunen onze vrijwilligers op diverse fronten daar waar nodig het maatschappelijk veld”.

Naast Mees Hartvelt namen ook Marry Zwaan en Bep Nelis afscheid als bestuursleden. Zij zijn vorig jaar aan het bestuur van de afdeling IJmond toegevoegd. Beiden zaten t/m 2019 in het bestuur van de afdeling Uitgeest.

Sinds januari van dit jaar zijn Uitgeest en IJmond één afdeling. Bep Nelis en Marry Zwaan vonden het belangrijk om de samenwerking vloeiend te laten verlopen en vooral ook de contacten in Uitgeest niet verloren te laten gaan. Daarom waren ze nog een jaar in het bestuur van IJmond actief. Door het samengaan met de afdeling IJmond kunnen onderdelen als Noodhulp en Evenementenhulp nu ook in Uitgeest aangeboden worden. Helaas heeft Corona dit proces enigszins vertraagd maar zodra het weer kan worden er in Uitgeest ook volop activiteiten en evenementenhulpverlening aangeboden.

Tot slot is Els de Roo-Eerland m.i.v. 1 juli 2020 benoemd tot Vrijwilligersmanager. Zij volgde Annet Vollebergh-Schmeets op. Els de Roo zal zich gaan bezig houden met vrijwilligersmanagement en is tevens vertrouwenspersoon voor Rode Kruis IJmond.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing