Beveilig je ramen tegen inbraak - 4 manieren

Door: Bos Media Services

REGIO - Een inbraakalarm, buitenverlichting, goede sloten en een inboedelverzekering - we doen er alles aan om woninginbraak te voorkomen en onze spullen zo goed mogelijk te verzekeren. Maar hoe veilig zijn jouw ramen?

Zo beveilig je je ramen goed tegen inbraak

1. Beveilig je ramen met sloten

Bij ramen zonder sloten denken inbrekers ‘Bingo!’. Het is voor hen dan een makkie om een raam open te wrikken en naar binnen te sneaken. Zorg er daarom voor dat al je ramen oplegsloten hebben met een SKG-keurmerk. Dit handige keurmerk geeft aan dat het slot getest is op sterkte en duurzaamheid.

2. Beveilig je ramen met dievenklauwen

Openslaande ramen zijn ideaal, maar wel extra inbraakgevoelig. Dat komt doordat de scharnieren aan de buitenkant van het huis zitten. Inbrekers kunnen de pennen zo uit de scharnieren halen en het raam openen. Je kunt hier een stokje voor steken door je ramen te beveiligen met zogenaamde dievenklauwen. Dit zijn hele stevige, metalen pinnen die je boven of onder een scharnier plaatst.

3. Beveilig je ramen met een raamuitzetter

Wel eens gehoord van een raamuitzetter? Met dit handige systeem kun je je raam op een kier zetten, fijn op warme zomeravonden. Er zijn ook raamuitzetters te koop met een slot; een combi-uitzetter. Zo kun je je kamer luchten, maar houd je inbrekers wel op afstand.

4. Beveilig je ramen met een barrièrestang

De naam zegt het al: met een barrièrestang vorm je een barrière voor inbrekers. Met zo’n stang van aluminium of roestvrijstaal zorg je dat inbrekers niet via een raam binnen kunnen komen. Houd er rekening mee dat de opening aan beide kanten van de stang niet groter dan 15 centimeter is. Een opening van 15 centimeter is voor inbrekers namelijk al genoeg om binnen te komen.

Sluit een inboedelverzekering af

Ook al denk je dat inbrekers toch wel je huis overslaan, het is altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Met deze verzekering weet je tenminste zeker dat al je spullen goed verzekerd. Dat is wel zo’n fijn idee. Bij InShared sluit je een inboedelverzekering binnen een paar minuten online af. Benieuwd? Bereken hier vrijblijvend wat je per maand aan premie kwijt bent.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing