Beverwijk duurzaam met ECO-markt op de Sunday Fair van 25 juni

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op 25 juni is er - als onderdeel van de Sunday Fair - op het Stationsplein van Beverwijk vanaf 12 uur een eco-markt over de stadsnatuur in al zijn aspecten. 
Beverwijk Duurzaam laat hier zien hoe je ook in en om de stad de natuur kunt beleven en bevorderen.
Op de markt kun je niet alleen lokaal geproduceerde biologische broden en groenten kopen maar ook betaalbare producten voor water- en energiebesparing. 
Een foodtruck met lekkere vegetarisch hapjes en een kraam met natuurlimonade  (inclusief recept!) horen er natuurlijk ook bij.
Laat je informeren over klimaatvriendelijke tuinen, bijen en over moestuinieren.
Ontdek de talloze wandel- en fietsmogelijkheden, de natuurbelevingen en duurzame initiatieven die Beverwijk inmiddels kent.
Zoek je een kraam dat portemonnee- en milieuvriendelijk is? Dan moet je zijn bij onze natuurlijke huisvrouw. 
Zij laat zien hoe je zelf goedkope natuurlijke producten voor je huishouden maakt. 
Wol is ook zo'n ouderwets product dat weer modern is, vanwege het weldadige effect ervan. Ervaar het! En is iets kapot? Niet weggooien, maar samen met Repair Café repareren!

Neem wat mee

Natuurorganisaties zoals de Vogelbescherming, Landschap NoordHolland, Natuurmonumenten en het Hoogheemraadschap en de ASN hebben interessante promotiematerialen ter beschikking gesteld die we gratis mogen uitreiken. Heb je een taxus baccata in de tuin en wil je met het snoeisel bijdragen aan medicijnen tegen kanker, neem het dan mee naar de markt en lever het in bij de stand van Taxus voor Hoop.

Veel te doen

Voor kinderen en volwassenen zijn er leuke activiteiten om te ervaren wat natuur al proevend, voelend, ruikend, kijkend en luisterend met je zintuigen doet. Maak bijvoorbeeld een mandala uit bloemen of ontdek wat er in het water van de sloot leeft. Samen met Sjoerd van de Zeeboerderij kun je op wateronderzoek uit. Iemand anders laat zien hoe je planten kunt herkennen en hoe je een herbarium maakt. Verder is het interessant om je ecologische stadsvoetafdruk te laten meten.

Het uitgebreide programma is te vinden op : www.beverwijkduurzaam.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing