Beverwijk minder hoog in misdaadmeter

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk is gezakt naar de 48ste plaats op de jaarlijkse misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. In 2013 stond Beverwijk nog op de 32ste plaats. Voor deze ranglijst, die kortgeleden verscheen, wordt gekeken naar het gemiddelde aantal aangiftes per inwoner. Het betreft aangiftes van misdrijven, die een grote impact hebben op het veiligheidsgevoel van de inwoners. 

Vooral het aantal woninginbraken en inbraak in schuurtjes is in Beverwijk fors gedaald. De aangiftes van auto-inbraken bleven ongeveer gelijk. Verder namen aangiftes van bedreigingen iets toe, terwijl aangiftes van mishandeling juist afnamen. Waarnemend burgemeester Freek Ossel is verheugd over de positieve cijfers. "We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. We willen dat Beverwijk nog verder zakt op de misdaadmeter. Daar werken we dagelijks aan."

In maart 2015 heeft de gemeenteraad het uitvoeringsplan Integrale Veiligheid 2015 vastgesteld. Hierin staan maatregelen, die gericht zijn op het verbeteren van de veiligheid in de omgeving van woningen en bedrijven. Ook is er speciale aandacht voor de veiligheid rond jeugd. In juni krijgt de raad de eerste kwartaalrapportage Veiligheid voorgelegd. In mei 2016 komt de volgende misdaadmeter van het Algemeen Dagblad uit.

Overzicht aangiftes gemeente Beverwijk:

 

20132014
Woninginbraken235159
Inbraken schuurtjes9652
Diefstallen uit auto's162159
Autodiefstallen3938
Zakkenrollen173133
Bedreiging5364
Mishandeling145136
Verkrachting16
Aanranding25
Incest00

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl