Beverwijk ontvangt 2,2 miljoen euro van Rijk voor woningbouw

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk ontvangt een subsidie van 2,2 miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) via de Woningbouwimpuls (Wbi). Beverwijk heeft hiervoor een aanvraag ingediend en krijgt deze financiële steun voor de bouw van 560 nieuwe woningen in de Stadskant Spoorzone.

Stadskant Spoorzone

De zesde en voorlopig laatste ronde van de Woningbouwimpuls draagt bij aan de bouw van in totaal 48.509 nieuwbouwwoningen. De aanvraag voor de Stadskant Spoorzone telt 560 woningen waarvan de helft wordt gerealiseerd in de betaalbare sector, inclusief middenhuur. Dat aantal is verdeeld over de ontwikkelgebieden Ankie’s Hoeve, Meerplein, de voormalige NS-fietsenstalling en de locatie achter bioscoop Cineworld.

Woningbouwimpuls

De Woningbouwimpuls is een belangrijke steunmaatregel van de overheid die sinds 2020 bijdraagt aan de bouw van nieuwe woningen in Nederland. Tot nu toe heeft de Woningbouwimpuls bijgedragen aan de bouw van 232.876 nieuwe woningen. De subsidie is een antwoord op het grote woningtekort in Nederland, waar tot 2030 nog ruim 800.000 nieuwe woningen nodig zijn.

Het gehele programma Spoorzone omvat maar liefst 7.000 woningen. Verantwoordelijk wethouder Bal is blij met de financiële bijdrage vanuit het Rijk: "Dankzij de 2,2 miljoen euro komt de realisatie van de eerste 560 broodnodige woningen in de Stadskant Spoorzone een stap dichterbij. Deze steun is essentieel voor het aanpakken van het woningtekort en het versterken van de leefbaarheid in dit deel van Beverwijk."

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing