Beverwijk Uit de Kunst 16 en 17 september

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Tijdens de achtste editie van Beverwijk Uit de Kunst kun je niet 1, maar zelfs 2 dagen volop beleven en genieten van de cultuur die onze stad rijk is. En dat allemaal onder het genot van een hapje, drankje en andere exquise lekkernijen verzorgd door welbekende lokale horeca- en gespecialiseerde food-ondernemers. Rondom de Wijkertoren komen op zaterdag 16 september van 16 tot 23 uur en op zondag 17 september van 14 tot 21 uur een zevental podia, talloze standjes en gezellige terrasjes die je ogen, oren en smaakpapillen prikkelen.

Optredens
Tijdens Beverwijk Uit de Kunst zijn er maar liefst 45 optredens. Hier treden niet alleen bekende regionale bands en DJ-ers op zoals Starfish, Shoot the Breeze, Dogs Called Kitty, Jonny Lane, Oszipark, DJ Bahia Bounce en DJ Jairo en de tributeband Santana Hot Collective op, maar ook vele lokale dansgroepen met zowel Indiase dans,  stijldansen als ballet, musical en streetdance. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst kun je ook getuige zijn van een aantal voorproefjes uit het programma van het Kennemer Theater met zangers als Tim Akkerman en Gerard Alderliefste en voor onze jongste bezoekertjes Fien en Teun. Artiesten die landelijk hun vleugels uitslaan, zijn 16 en 17 september weer even terug op het nest. Gitarist Tessa Raadman timmert hard aan de weg met haar band Eut en zangeres en theatermaker Milou Bakker laat ons mee genieten van haar nieuwste muziektheatervoorstelling Ons Bed Is De Savanne. En we kunnen gasten uit onze zusterstad Wronki verwelkomen die met hun Neo dansteam speciaal voor deze gelegenheid naar Beverwijk afreizen. Naast alle optredens zijn er op zondagmiddag in de foyer van het theater, de Grote Kerk en natuurlijk de pleinen zelf, allerlei standjes waar lokale culturele organisaties en kunstenaars het publiek over hun activiteiten informeren.

 

Preuvival
Een dag in het teken van kunst en cultuur is pas af als er ook stijlvol gegeten en gedronken kan worden. Beverwijk heeft veel goede café's, restaurants en andere culinaire zaken. Naast Camille halen de chefs van restaurants De Open Keuken, De Jonge Halewijn, Brafoer,  Ome Pietje en Brasserie ‘t Begijnenhof alles uit de kast om van 16 en 17 september een unieke belevenis te maken. Dit smakelijke palet wordt gecomplementeerd met ijs, kaas en desserts van Marx O’Larry’s, Bourgondisch Lifestyle en Patisserie Leek en kun je genieten van lokaal speciaal bier van Stadsbrouwhuis Broer & Zus. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst proef je dus meer dan kunst en cultuur alleen.

Beverwijk Uit de Kunst is een initiatief van de gemeente Beverwijk en wordt georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk met subsidie uit het kunst- en cultuurbudget van de gemeente.

Wie meer wil weten over het volledige programma kan terecht op www.beverwijkuitdekunst.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing