Beverwijkers en Heemskerker staan stil bij corona…….

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ook in Beverwijk Heemskerk en Wijk aan Zee heeft corona veel schade toegebracht. We hebben er allemaal mee te maken, met corona. Al anderhalf jaar leren we omgaan met de pandemie en het einde is nog niet in zicht. Stadsgenoten, geliefden overleden soms zonder dat afscheid van hen kon worden genomen.

Vrijdag 10 september wordt voor alle inwoners van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk in de Grote Kerk van Beverwijk een corona-gedachtenisbijeenkomst gehouden.  Dan staan de deuren van de Grote Kerk in Beverwijk voor iedereen open die stil wil staan bij de afgelopen tijd.

Wie had in maart 2020 kunnen denken dat onze samenleving zo lang in het teken van corona zou staan? Wat is er veel gebeurd…  

Gedurende maanden zaten grote delen van onze samenleving compleet op slot, met eenzaamheid maar ook verlies aan werk als gevolg. Plannen moesten keer op keer bijgesteld worden. Er is veel gevraagd van het incasseringsvermogen en de creativiteit van velen.

Ook al ziet het er naar uit dat we zullen moeten leren leven met corona, er lijkt op dit moment toch sprake van een nieuwe fase waarin we onze blik weer wat meer op de toekomst kunnen richten. Voordat we verder gaan lijkt het goed om nog een keer terug te blikken op de tijd die achter ons ligt.

Vrijdagavond 10 september klinkt muziek, er is een moment om stil te staan bij eigen herinneringen en een kaarsje aan te steken en er zal een gebed worden uitgesproken. Maar er zullen vooral verhalen verteld worden door mensen die in de ‘frontlinie’ hebben gestaan.

Werkers uit de zorg, bedrijfsleven, onderwijs en de culturele sector zullen vertellen wat corona voor hen persoonlijk – en hun werksituatie – betekend heeft. Er wordt gesproken met Hermien Colenbrander (directeur Bethelschool), Sandra van Gaart (locatiemanager Huis ter Wijck), Yvonne Pletting, (ondernemer Breestraat), Serge Heman (Vereniging Grote Kerk) en de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit.

David van Aalderen (viool), Tom ten Broecke (vleugel) en Serge Heman (gitaar) verlenen hun muzikale medewerking.

De bijeenkomst voor alle inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee is een initiatief van de kerken die verenigd zijn in de Raad van Kerken. Iedereen, ongeacht levensbeschouwelijke of maatschappelijke achtergrond is van harte welkom.

De deuren van de Grote Kerk staan op 10 september vanaf 19.00 uur open, de eigenlijke bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt plm. een uur. De toegang is vrij.

De op dat moment geldende corona maatregelen zijn van toepassing wat betekent dat opgave vooraf verplicht is. Graag een mailtje naar [email protected]

Na afloop is gelegenheid om nog even na te praten onder genot van een kopje koffie of thee.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing