Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs gezocht

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Er komen steeds meer AED’s op strategische plaatsen in Beverwijk en Wijk aan Zee beschikbaar. Het aantal beschikbare AED’s is nu 11. Voor een dekkend systeem in Beverwijk en Wijk aan Zee, moeten er 13 AED’s verspreid over de gemeente 24/7 per dag beschikbaar zijn, 11 in Beverwijk en 2 in Wijk aan Zee. Om deze op tijd te kunnen bedienen zijn er ook vrijwilligers nodig.

Waarom doen we dat?

Een AED kan van levensbelang zijn. De AED is het apparaat dat, indien nodig, met een stroomstoot de hartcirculatie weer probeert te herstellen. Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Een ambulance wordt gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Via het systeem van Hartveilig wonen ontvangen vrijwilligers een sms-bericht met daarin de locatie van het slachtoffer en/of de plek van de dichtstbijzijnde AED die opgehaald moet worden. Vanaf vorig jaar oktober is er ook een app die de oproep doet op de locatie waar de vrijwilliger zich op dat moment bevindt.

 

Wat is de laatste stand van zaken? Essentieel voor een succesvolle werking van de beschikbare AED’s is een voldoende aantal vrijwilligers dat ingezet kan worden. In het laatste persbericht van juni 2015 waren er 115 vrijwilligers aangemeld. Nu zijn er al 215 vrijwilligers, 191 in Beverwijk en 24 in Wijk aan Zee. Fantastisch. Maar het streven is 260, gemiddeld 20 vrijwilligers rond een AED-apparaat. Hartveilig wonen is daarom nog op zoek naar mensen die een erkende reanimatie/AEDtraining hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, worden ook gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor Hartveilig wonen. Bent u in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan als vrijwilliger. Wilt u uw AED ter beschikking stellen, meldt dit bij Hartveilig wonen. Dit kan allemaal via

 www.hartveiligwonen.nl 

De gemeente, de inwoners en werkenden van Beverwijk zorgen er zo samen voor dat de gemeente Hartveilig wordt. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing