Beverwijks koor begeleidt bekende cabaretier

Door: Bos Media Services

Popkoor Take it Easy onder leiding van dirigent Gijs Braakman, tijdens één van de optredens.

BEVERWIJK - Popkoor Take it Easy begeleidt binnenkort de 54-jarige cabaretier en zanger Ernest Beuving. Een primeur voor het pop- en musicalkoor, dat het komend seizoen anders dan de naam doet vermoeden het allerminst rustig aan doet. Naast optredens in de feestmaand december bestaat het koor in 2016 tien jaar en dat wordt gevierd met een jubileumconcert.  

De uit Enschede afkomstige Nederlandse cabaretier Beuving maakt deel uit van het cabaret duo Ernesto & Marcellino. Hij vervulde zijn vervangende dienstplicht in Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze. In het psychiatrisch ziekenhuis ontmoette hij Marcellino Bogers, met wie hij later het inmiddels bekende cabaret duo vormde. Toen hij als barkeeper werkte aan de Korenmarkt in Arnhem organiseerde hij daar cabaretavonden waar ook koren aan meewerkten. Het contact was gelegd door dirigent Gijs Braakman, die Take it Easy een overijverige groep mannen en vrouwen noemt die zingen en gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. "Iedere maandagavond zijn  we vanaf half acht in het Centrum van de Kunsten in Beverwijk druk aan het oefenen om een uitgebreid repertoire onder de knie te krijgen, want voor het komende seizoen hebben we veel plannen", licht Caroline Böhm namens het koor toe.

Ze noemt 6 september 2015 als eerste. Die dag staat Beverwijk Uit De Kunst (BUK), de Beverwijkse kunstmanifestatie, in de agenda. Op 14 september 2015 staat vanaf 19:00 uur een open repetitie in het gemeentehuis van Heemskerk op het programma met gratis entree om de sfeer van het koorzingen te proeven. En 29 oktober 2015 is de dag waarop het koor in het Kennemer Theater de bekende cabaretier en zanger Ernest Beuving begeleidt. "Een uitdaging voor ons", aldus koorzangeres Böhm.

Naast het jubileumconcert in het nieuwe jaar wordt de verjaardag van het koor extra luister bijgezet door middel van workshops bij Eva Wilms. "Zij is een autoriteit op haar vakgebied en tijdens de workshops werken we aan verbeteringen, want het kan altijd beter", vertelt Caroline Böhm, die er vlot aan toevoegt dat zoals bij tal van koren ook Take it Easy graag mannen als zanger verwelkomt. Vooral bassen en tenoren worden uitgenodigd. Daarnaast heeft het koor plaats voor sopranen.

Wie interesse heeft kan komen luisteren tijdens de open repetitieavond op 14 september 2015 vanaf 19:00 uur in het gemeentehuis van Heemskerk. En vanaf 31 augustus 2015 zijn koorkandidaten welkom bij de repetities, vanaf 19:30 uur in het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein 3 te Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing