Beverwijkse Atelierroute in teken van plezier

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zondag 14 juni 2015 vindt de jaarlijkse atelierroute plaats. Kunstenaars in Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen-Noord stellen dan weer hun ateliers open om het publiek te laten kennismaken met hun werk. De organisatie ligt in handen van de werkgroep beeldende kunst van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk. Het thema is dit jaar 'met plezier'.

Mocht je in de veronderstelling zijn dat het kunstenaarschap altijd gepaard gaat met bloed, zweet en tranen, dan is de hoogste tijd om je mening te herzien. De Beverwijkse Atelierroute heeft namelijk dit jaar als uitgangspunt 'met plezier'. Alle deelnemende kunstenaars (23) laten tijdens de atelierroute de kunstwerken zien waaraan zij met veel plezier hebben gewerkt.

Natuurlijk, kunst maken is maar al te vaak een serieuze zaak. Maar het kan ook vrolijk maken, speels en levenslustig. Juist die lichtvoetige aspecten van het kunstenaarschap wilde de atelierroute nu eens benadrukken. Let wel, lichtvoetig, niet oppervlakkig! De organisatie deed dan ook een verzoek aan de regionale kunstenaars om werk tentoon te stellen waaraan met genoegen en voldoening is gewerkt. Meer dan 20 kunstenaars reageerden enthousiast op deze uitnodiging, waarna men aan de slag ging om de resultaten tijdens de zondagse atelierroute aan publiek te kunnen laten zien.

De meeste van hen zetten gastvrij de deur van hun atelier of werkruimte open, anderen exposeren bij bevriende kunstminnende ondernemers of organisaties. Zo exposeert Piet de Ridder bij Lijstenmakerij Gladys, René van der Meulen en Ginny Bartholomée bij Galerie KennemerKunst, Janine van Stiphout bij Paviljoen Westerhout, Hans van der Mast en Michel Mulder bij ISOO.nu en Peter Neijenhoff bij Kop van WaZ.

Bovendien is er in samenwerking met KEK een overzichtstentoonstelling georganiseerd met werk van alle deelnemende kunstenaars. Op de dag van de Atelierroute kun je desgewenst in de expositieruimte van KeK (bovenetage Kennemer Theater) vanaf 10:00 uur starten, de overzichtsexpositie bekijken, aan de hand hiervan kiezen welke ateliers je wilt bezoeken en hup, op pad gaan.

Er is een brochure samengesteld met plattegrond, foto's en teksten van alle kunstenaars die (gratis) kan worden opgehaald bij het Kennemer Theater, Café d'Entrée, de bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten, cultureel café Camille, de Read Shop en verder bij KEK, alle ateliers en locaties op de route. Kijk voor uitgebreide informatie op www.kunstencultuurbeverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing