Beverwijkse Jongerenlintjes 2019 uitgereikt door Burgemeester Martijn Smit

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – In het BHK gebouw reikte Burgemeester Martyn Smit op  vrijdagmiddag 12 april namens de Oranjevereniging Beverwijk lintjes uit aan vier jongeren uit Beverwijk die zich met bijzondere prestaties hebben onderscheiden, of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

In het BHK gebouw waren ruim 40 personen, merendeel familie en vrienden van de genomineerden  voor een  Beverwijkse jongerenlintje verzameld voor de uitreiking ervan. Secretaris van de Oranjevereniging Beverwijk opende de bijeenkomst om te memoreren dat al weer de 5e keer is dat een Beverwijkse jongerenlintje wordt uitgereikt. Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding omdat een van de criteria is de duur van de bijzondere activiteiten. Toch doen ook jongeren bijzondere dingen die de moeite waard zijn om  voor het voetlicht te brengen.

Het Beverwijkse jongerenlintje wordt uitgereikt aan jongeren uit Beverwijk en omgeving die zich met bijzondere prestaties hebben onderscheiden, of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Het is een blijk van waardering voor deze jongeren en tevens een aanmoediging om verder te gaan met het goede werk maar ook een voorbeeld voor andere jongeren. Dit is al weer de vijfde keer op rij en deze keer kenmerkte zich door het feit dat de genomineerden inderdaad heel jong zijn.

Na deze introductie nam Burgemeester Martijn Smit het over om de jongerenlintjes uit te reiken.  Om te beginnen bij de drie jeugdambassadeurs van het \Museum Kennemerland: Fyonne Faber, Marjolein de Boer en Damian Rood. Hij had een hele waslijst van bijzondere zaken te melden die allemaal op eigen initiatief gedaan hebben. Het meest bijzondere toch vond hij dat een museum het “verleden” vertegenwoordigt en dat deze jongeren met hun activiteiten voor het museum de verbinding leggen naar de toekomst.

De tweede was Maarten Blok die iets heeft met hout. Al op heel jonge leeftijd was hij bezig met hout en alles wat met hout en houtbewerking heeft te maken. Via een omweg kwam hij bij Stichting Welzijn  en het jeugdcentrum Nul251 (voormalig Place2Be). In het jeugdcentrum heeft hij met eigen kracht Zo heeft hij o.a. een gloednieuwe bar vanuit het niets gebouwd in jeugdcentrum Nul251. Gedreven als hij is zorgde hij ervoor dat fouten in een tweede poging tot een beter, mooier en veiliger resultaat leiden.  Als vrijwilliger heeft hij nog meer gebouwd voor het centrum. Hij komt via het jeugdwerk nu ook op andere plekken in Beverwijk en stimuleert daardoor ook weer nieuwe mensen tot vergelijkbare activiteiten.

Beverwijk kan trots zijn op deze jongeren en hun activiteiten.  Deze goede voorbeelden moeten   een aansporing voor andere jongeren zijn om ook iets te laten zien. Voor 2020 zijn er weer nieuwe jeugdlintjes beschikbaar. Kandidaten kunnen genomineerd worden via een email naar: [email protected]

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing