Bevlogen wethouder Brigitte van den Berg voert D66 Beverwijk aan

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De leden van D66 Beverwijk kiezen vol overtuiging voor Brigitte van den Berg als hun lijsttrekker. Met Brigitte kiezen zij voor een ervaren jonge politica met een sociaal hart en een stevige visie op de toekomst. Sinds ze in 2010 voor het eerst gemeenteraadslid werd, is van den Berg een vaste waarde in de lokale politiek en zorgt ze voor stabiliteit en visie voor Beverwijk en Wijk aan Zee in tijden van verandering. "Ik ben dankbaar en trots dat de leden mij op nummer 1 hebben gekozen. We gaan met frisse nieuwe plannen de verkiezingen in!”

De regio verandert
“Beverwijk staat voor een hele interessante periode. De grote veranderingen bij TATA Steel betekenen ook grote kansen voor onze regio. In eerste instantie natuurlijk die hoog nodige schonere lucht voor onze gezondheid. Maar ook een boost voor onze economie, het onderwijs en ons stadsimago: Wij zijn straks de Groene Energie- en Maakregio van Nederland. Dat betekent wel dat we scherpe keuzes moeten maken, een mondige speler moeten zijn en het ons niet allemaal moeten laten overkomen. D66 biedt de stabiliteit en het aanpassingsvermogen dat we nodig hebben voor de toekomst van deze regio.”

Als waarnemend portefeuillehouder op het dossier TATA Steel zette van den Berg vol koers op een schone toekomst voor het staalbedrijf: “Wij willen gezond kunnen leven én trots zijn op wat we maken. We willen groen, gezond en veilig staal in de IJmond.”

Iedereen moet passend kunnen wonen
Naast luchtkwaliteit wil D66 nog twee belangrijke doelen aanstippen voor de komende jaren: Meer kansengelijkheid en meer woningbouw. Van den Berg: "Tijdens de coronacrisis werd pijnlijk zichtbaar wat we al langer weten: Het maakt veel verschil waar je geboren bent voor de kansen die je krijgt in het leven. Ik wil dat Beverwijkers meer kansen krijgen, waar je ook woont. Dat betekent toegang tot sport, cultuur, zorg en natuurlijk essentieel: genoeg woonruimte. Onze starters en onze ouderen zoeken wanhopig naar een passende plek. We moeten in Beverwijk voor alle doelgroepen bouwen."

Elk mens verdient kansen
De afgelopen jaren heeft Brigitte als wethouder al een aantal vernieuwende sociale plannen gerealiseerd voor Beverwijk: Een weekendschool (genaamd TTT IJmond) voor kinderen die meer algemene ontwikkeling nodig hebben. Stevigere schuldhulpverlening, zodat mensen na een aantal jaar met een schone lei verder kunnen leven. Minimabeleid dat mensen vooruit helpt, bijvoorbeeld door mensen met een laag inkomen aan een fiets of laptop te helpen. In samenwerking zorgde ze voor toegankelijk muziekonderwijs op alle basisscholen en ondersteunde ze twee broedplaatsen waar jonge mensen zich kunnen ontwikkelen en kunnen ondernemen. Ook organiseerde Van den Berg dat elk Beverwijks kind in groep 7 op het stadhuis kennis maakt met de lokale democratie en leert wat de gemeenteraad doet.

Een diverse kandidatenlijst
Naast Brigitte staat er een ruime en diverse groep aan kandidaat-raadsleden te trappelen om in de gemeenteraad hun stad Beverwijk en dorp Wijk aan Zee te vertegenwoordigen. Democratisch als D66 is, bepalen de leden hoe de volgorde van de lijst eruit gaat zien. Binnenkort maakt D66 de namen van de kandidaten bekend

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing