Beweegweek voor jongeren Heliomare Wonen

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Van 28 september tot 2 oktober 2015 gaan jongeren van Heliomare Wonen in Wijk aan Zee en Beverwijk diverse sporten beoefenen tijdens de Beweegweek. Mona Pel, coördinerend begeleider van Heliomare Wonen: "Jongeren met een beperking sporten minder dan hun leeftijdgenoten. De reden hiervoor is dat aanpassingen en specifieke begeleiding nodig is. Regelmatig zijn vervoer en financiën ook een belemmering." 

Kevin (18) woont in het Woontrainingscentrum van Heliomare in Wijk aan Zee: "Ik sport niet zo veel. Soms komt het er niet van. Druk, leuke film kijken, naar school, werken, geen zin. Maar toch als je eenmaal bezig bent, is het eigenlijk wel leuk en gezellig met elkaar. Het zou wel goed zijn als ik meer ga sporten, want ik zit in een rolstoel, dus ik beweeg eigenlijk niet zo veel. In deze Beweegweek ga ik toch weer even kijken welke sport ik leuk vind en misschien ook ga doen."

De Beweegweek is opgezet door de enthousiaste begeleiders van Heliomare Wonen samen met de coach aangepast sporten van gemeente Beverwijk en Heemskerk. De sporten die worden aangeboden passen bij de mogelijkheden van de deelnemers, om hen uit te dagen en te stimuleren meer te gaan bewegen en sporten. Gisteren is gestart met diverse vormen van bewegen in het zwembad van Heliomare: zwemmen, aquajoggen en waterpolo. Morgen zijn er zaalsporten in de sporthal van Heliomare met onder andere rolstoelhockey, drijfbalspel en kegelbalspel.

Woensdag 30 september 2015 is het tijd voor een rondje circuittraining in het fitnesscentrum, na een gezamenlijke warming-up en na afloop natuurlijk met een cooling-down. Donderdag 1 oktober 2015 wandelen door de duinen en langs het natuurbelevingspad met een drankje toe in Sonnevanck. Vrijdag 2 oktober 2015 afsluiting van de week: Alle spieren zijn los! Er kan gedanst worden. Disco met als dresscode Sport! Een week volop beweging!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing