Bewoners Israël Quiridolaan tegen bouwplannen

Door: Bos Media Services

Het braakliggende terrein links op de foto is het gebied waar de nieuwe woningen moeten komen.

BEVERWIJK - De bewoners van de Israël Quiridolaan zijn niet gelukkig met de bouwplannen voor de Herman Heijersmanslaan. Het nog braak liggende terrein ten westen van het deelgebied Waterwijk in de woonwijk Broekpolder was aanvankelijk bestemd voor vrijstaande woningen, maar die zijn in de huidige situatie nauwelijks te verkopen. Daarom is een alternatief plan ontwikkeld, dat de bouw van twee-onder-een-kapwoningen behelst. 

In het gewijzigde bestemmingsplan wordt gesproken van 65 woningen, na bezwaren van omwonenden is dat aantal al teruggebracht tot 59. Daarmee zijn echter de bezwaren nog niet geheel weggenomen. Hoewel er het nodige is aangepast in het plan bleek donderdagavond tijdens de behandeling van het onderwerp door de raadscommissie dat de bewoners van de Israël Quiridolaan nog altijd niet gelukkig zijn met de situatie. De woningen, met aangeschakelde garages, komen op drie meter afstand van de achtertuinen van deze bewoners. "Een muur van steen", zo kenschetsen zij de toekomstige situatie. Een afname van de hoeveelheid zonlicht, een beperking van het uitzicht en een waardedaling van de woningen zullen het gevolg zijn, aldus de bewoners.

De bewoners riepen wethouder Tim de Rudder op om opnieuw met hen in gesprek te gaan. De oppositiepartijen VVD en Gemeentebelangen moedigden de wethouder aan om dit inderdaad te doen. De wethouder gaf gehoor aan het verzoek, maar liet wel bij voorbaat blijken dat er weinig verandering mogelijk is in het gewijzigde bestemmingsplan. Op 5 februari wordt door de gemeenteraad al een besluit genomen over het gewijzigde bestemmingsplan.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing