Bewoners van Kampeerterrein Aardenburg protesteren

Door: Ab Jenema

IJMOND - Bewoners van Kampeerterrein Aardenburg gaan op zaterdag 26 augustus in Wijk aan Zee op een ludieke wijze protesteren tegen het voornemen van B&W van Beverwijk om hun kampeerterrein te sluiten en daar voor in de plaats 40 nieuwbouwwoningen te laten bouwen.

De families van 80 recreatiewoningen op Kampeerterrein Aardenburg te Wijk aan Zee zijn verontwaardigd over het feit dat de gemeente Beverwijk voornemens is om hun kampeerterrein te sluiten. Dit voornemen staat namelijk in het ontwerpbestemmingsplan Wijk aan Zee, dat recent door het College van Burgemeester en Wethouders van Beverwijk is gepubliceerd.
Voor eind juni konden de bewoners hun zienswijze geven op dit ontwerp en uiteraard is dit gebeurd. Maar de 80 families laten het hier niet bij zitten en hebben besloten om de gemeenteraadsleden uit te nodigen voor het bijwonen van de jaarlijkse Spelletjesdag, die op zaterdag 26 augustus vanaf 13.00 uur op het kampeerterrein zal worden georganiseerd.
Op deze manier willen zij de politici, die moeten besluiten over het voortbestaan van hun kampeerterrein, op een ludieke manier informeren over het leven op kampeerterrein Aardenburg, waar al generaties lang wordt gerecreëerd door jong en oud. Het doel is duidelijk; de gemeente Beverwijk moet het kampeerterrein Aardenburg handhaven.
Een aantal politici, waaronder de vertegenwoordigers van de partijen die het college vormen, hebben positief op de uitnodiging gereageerd.

Dit is de eerste actie die door de bewoners van kampeerterrein Aardenburg georganiseerd zal worden. Het inmiddels gevormde actiecomité ‘Camping Aardenburg moet blijven’ buigt zich over vervolgacties.

De pers is van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en vrijelijk in gesprek te gaan met de bewoners. Nadere informatie is in te winnen bij René Cossé, voorzitter van de kampeervereniging, en bereikbaar op 06 – 53.55.73.67. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing