BEZOEK MOLENS OP DE SCHERMERMAALDAG!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 1 september 2019 draaien veel van onze wind-en watermolens in de Schermer en sommigen zijn open voor bezoek. Komt u ook om de molen te ontdekken?

De molen beleef je pas echt als je binnen bent! Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Schermermaaldag en beklim de Museummolen* in Schermerhorn en bewonder Molen De Otter in Oterleek en ervaar hoe de molens water uit de polder of graan tot meel malen. 

Ook 'niet openbare' molens en molenerven zijn te bezichtigen tijdens deze dag. Ondermolen O (zie foto) bij Ursem en poldermolen M bij Zuidschermer zijn zelfs van binnen te bewonderen en ondermolen K draait mee (bij voldoende wind), ondermolens C bij Schermerhorn en ook de Menningweermolen malen door en de erven zijn te bezoeken.

Begonnen als een 'buurtinitiatief', ontvangen De Schemermolens tegenwoordig zo'n 30.000 wandelende, bewonderende en genietende bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de omgeving. Beleef de molens en geniet van een mooie dag in de Schermerpolder!

 

Meer info: www.museummolen.nl

* De museummolen is niet gratis toegankelijk tijdens molendagen

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing