BEZOEK 'ONZE' MOLENS OP DE NATIONALE MOLENDAGEN!

Foto door: Joris van Lier

IJMOND - Op zaterdag 11 en zondag 11 mei 2019 zijn vele honderden wind-en watermolens in Nederland open voor bezoek. Komt u ook om de molen te ontdekken?

De molen beleef je pas echt als je binnen bent! Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendagen en beklim de Museummolen in Schermerhorn en bewonder Molen De Otter in Oterleek en ervaar hoe de molens water uit de polder of graan tot meel malen.

Begonnen als een 'buurtinitiatief', ontvangt de Museummolen tegenwoordig zo'n 30.000 wandelende, bewonderende en genietende bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de molen. Vanaf 1 april is de Museummolen weer elke dag geopend en er zijn een aantal vernieuwingen. De nieuwe bezoekersfilm is door TS-productions (https://www.ts-productions.nl) gemaakt en nu in zes talen beschikbaar. Naast Nederlands, Engels en Duits nu ook in het Spaans, Frans en Italiaans. De souvenirwinkel is totaal vernieuwd en voor de jeugd is er een route door de molen met QR-codes en digitale filmpjes, en voor de kleintjes is er een speciale kinderhoek. Ook is er nieuwe een foto puzzeltocht in en rond de molen te doen. 

Vorig jaar kon het voor het eerst en ook dit jaar kan weer worden aangemeerd bij de steiger van het Sloepennetwerk.

Kunstenaar/cartoonist Chris Duinmeijer zal deze dagen bij de Museummolen bezoekers met de molens portretteren. Beleef de Museummolen en geniet van een mooie dag in de Schemerpolder!

Meer info:

fb.com/museummolen

museummolen.nl

Begonnen als een 'buurtinitiatief', ontvangt de Museummolen tegenwoordig zo'n 30.000 wandelende, bewonderende en genietende bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de molen. Vanaf 1 april is de Museummolen weer elke dag geopend en er zijn een aantal vernieuwingen.

De Museummolen is van 1 april tot en met 31 augustus dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur en daarna tot en met 31 oktober dagelijks tot 17:00 uur.

Groepsuitjes en rondleidingen zijn mogelijk tegen een nader overeen te komen tarief. Ook zijn de bezoekersruimtes te huren voor bijeenkomsten, presentaties, vergaderingen en als evenementen- of filmlocatie. Reserveren kan via [email protected] en 072-5021519.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing