Bezoekerscentrum De Hoep biedt ouders en kinderen een leerzaam dagje uit

Door: Ab Jenema

IJMOND - Leraren in het basisonderwijs gaan dinsdag 12 december opnieuw staken. De meeste scholen zijn die dag dus dicht. PWN Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum biedt ouders en hun kinderen daarom een leerzaam alternatief. Egon Bloem, van Boskinderen, zal deze dag survivallessen geven in en om het bezoekerscentrum. Kinderen kunnen dan leren hoe ze moeten overleven in de natuur.

Liever iets creatiefs doen? Dan kan er ook lekker geknutseld worden voor de kerst. Zo kunnen ze een kerst/uilenbutton maken en kerstballen of kerstklokken kleuren. Weten de kinderen trouwens al hoe ons drinkwater wordt gezuiverd? En wat weten ze over uilen? Het drinkwatereiland en de uilententoonstelling zijn leerzame en leuke tentoonstellingen voor jong en oud.

Tip: Bij de uilententoonstelling hoort ook een spannende film over uilen. Deze film wordt vertoond in de filmzaal van 11.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 14.30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bezoek aan het bezoekerscentrum, het parkeerterrein en de filmzaal zijn gratis. Voor de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd variërend van 50 cent tot 5 euro. Kijk voor meer informatie over Bezoekerscentrum De Hoep op www.pwn.nl/dehoep.

NB: Bezoekerscentrum De Hoep biedt geen kinderopvang. Kinderen dienen dus door een volwassene begeleid te worden.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl