Bibliotheek IJmond Noord geeft BoekStartkoffertjes en BiebTassen aan Voedselbank IJmond-Noord

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Voorlezen versterkt de band met kinderen. Met die gedachte bestaat het BoekStartkoffertje.
Hierin zitten twee leuke boekjes speciaal voor de allerkleinsten tot 1 jaar. Bij ieder boekje hebben we handige en leuke voorleestips verzameld om zo het voorlezen te stimuleren. Iedereen krijgt een BoekStartkoffertje in de Bibliotheek bij het inschrijven van hun kind(eren) tot 1 jaar. Je betaalt nu zelfs geen inschrijfkosten meer. Bovendien kan iedereen tot 18 jaar gratis lid worden.

Als Bibliotheek weten we dat niet iedereen die recht heeft op een koffertje bij ons komt. Daarom brengen we deze BoekStartkoffertjes graag naar de Voedselbank IJmond. De Voedselbank zal deze BoekStartkoffertjes en vingerpopboekjes inpakken voor Sinterklaas. Zo kunnen deelnemers van de Voedselbank samen met hun jonge kinderen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

Stevige BiebTassen ontworpen door lokale kunstenaars

Daarnaast doneert de Bibliotheek zo’n 50 BiebTassen, gemaakt door de lokale kunstenaars Frits Smid, Michiel Bakkum, Nicky Duin en Lars de Ruyter. Deze stevige en duurzame tassen zijn ideaal om de door de Voedselbank uitgegeven producten in te vervoeren.

Bovendien nodigen we de volwassenen uit om lid te worden van de Bibliotheek. Niet iedereen weet dat gemeentes subsidieregelingen hebben om een vergoeding te krijgen. Zo kunnen inwoners van de gemeente Beverwijk maximaal € 50,- per jaar ontvangen om het lidmaatschap van de Bibliotheek te betalen. Ook in Heemskerk is er extra geld voor mensen met een laag inkomen.

 

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing