Bijeenkomst Alzheimer trefpunt op 14 januari 2020

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op dinsdag 14 januari 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt in Beverwijk, het onderwerp is: “Is het vergeetachtigheid of dementie, wat is het verschil en hoe kan de twijfel worden weggenomen?”.

Iedereen heeft wel eens moeite met het vinden van een naam of een nummer. Maar wat als u steeds meer moeite krijgt met uw geheugen, u ook moeite krijgt met het vertellen en het doen van dingen. Dan kan het uw leven gaan beheersen. U, en misschien ook uw naasten, gaan zich zorgen maken en u vraagt zich mogelijk af: “ben ik misschien dement aan het worden?”
Gespreksleider Audrey Raalte, werkzaam als casemanager bij Parnassia, gaat over deze vragen in gesprek met Marelle Overste, zij was mantelzorger van haar vader. Daarnaast is ook Simone Klooster, psycholoog, haar gastspreker. Zij gaan het hebben over het verschil tussen “gewone” vergeetachtigheid en dementie en de eerste verschijnselen van een dementie. Wanneer gaat iemand zelf, of de omgeving zich zorgen maken en wat kun je dan doen?
Tijdens de avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt Beverwijk in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 255, 1945 SG Beverwijk (bij winkelcentrum De Wijkerbaan).
De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Iedereen is welkom (ook mensen die niet in Beverwijk wonen): mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?
De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere onderwerpen, te stellen. Ook is er een tafel met brochures van Alzheimer Nederland en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing