Bijeenkomst over consequenties bezuinigingen

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op 21 mei 2012 organiseert de gemeenteraad van Beverwijk een bijeenkomst voor alle organisaties, bedrijven en instellingen, die mogelijk consequenties ondervinden van de voorgenomen bezuinigingen. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis en begint om 19.00 uur.

De gemeenteraad wil in de komende periode € 5 miljoen bezuinigen op de structurele uitgaven van de gemeente Beverwijk. In november kreeg het college de opdracht om met bezuinigingsvoorstellen te komen voor een totaal van € 7 miljoen, zodat de raad hieruit een keuze kan maken.

Op 16 april 2012 heeft het college een pakket van € 6,7 miljoen aan bezuinigingsmogelijkheden aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het pakket is op pragmatische basis samengesteld. De bezuinigingscriteria zijn: meer efficiency, profijtbeginsel, inhoudelijke keuzes, andere aanpak.

Tijdens de bijeenkomst op 21 mei 2012 geeft de raad belanghebbenden de gelegenheid om mondeling hun zienswijzen naar voren te brengen. Daartoe nodigt de raad organisaties, instellingen en bedrijven, die hun mening kenbaar willen maken, nadrukkelijk uit. Men wordt verzocht zich vóór 12 mei 2012 aan te melden op: [email protected]

Het is ook mogelijk schriftelijk te reageren op de bezuinigingsmogelijkheden via e-mail: [email protected], uiterlijk 21 mei 2012. Dat is voor een ieder mogelijk ongeacht de aanwezigheid op de bijeenkomst.

Informatie over het bezuinigingsproces en de voorstellen zijn te vinden op www.beverwijk.nl/bezuinigingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing