Bijeenkomst voor moeders van een overleden baby

Door: Jan Pronk

IJMOND - Het verliezen van een baby tijdens een (prille) zwangerschap of rondom de bevalling is een ingrijpende gebeurtenis. Een nieuw leven dat zoveel vreugde en geluk had moeten brengen, brengt nu diep verdriet. Terwijl het leven doorgaat voor de mensen eromheen, staat de wereld stil voor ouders die dit meemaken. Vooral moeders lopen vaak vast na het meemaken van dit verlies. Voor deze moeders organiseert Hiske Kuilman een bijeenkomst in het Gezondheidscentrum Broekpolder in Heemskerk.

In 2015 werd Hiske Kuilman voor het eerst moeder. Wat een roze wolk had moeten zijn eindigt in een nachtmerrie. Haar zoontje Hugo werd volledig onverwacht stil geboren. Een intense tijd vol verdriet volgt. Toch besluit ze op de avond dat haar zoontje overlijdt, dat dit niet het einde van háár leven is. Ze gaat door een intens rouwproces, waarin ze ondanks het grote gemis, ook weer leert om te genieten.

Hiske werkt nu als verliescoach en coacht andere moeders die hun baby zijn verloren tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna. Ze heeft zich na het verlies van haar zoon verder verdiept in rouw en verlies. Ze geeft trainingen aan kraamverzorgenden over kraamzorg na het verlies van een baby en geeft lezingen aan zorgprofessionals in de geboortezorg.

Op deze bijzondere avond neemt Hiske je mee in de wereld van rouw en verlies, maar geeft ze je vooral handvaten om met dit grote verlies om te gaan. Hoe pak je de draad weer op en verweef je jouw kindje in je leven? En kun je nog gelukkig worden na zo’n groot verlies? Deze thema’s komen allemaal aan bod op deze avond.


Waar en wanneer?

Locatie: Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29 in Heemskerk
Datum: dinsdag 11 juni 2019 om 19.30 uur

Het is fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Aanmelden kan via [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing