Bijzonder concert leerlingen De Bareel en Tata Steel Orkest op 28 november 2018

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op woensdag 28 november vindt in de Tata Steel Academy in Velsen Noord een aantal bijzondere optredens plaats van het Tata Steel Orkest samen met zo’n zeventig leerlingen van de drie groepen vijf van basisschool De Bareel uit Heemskerk.
Dit besloten optreden is voor alle leerlingen de afsluiting van een kort en inspirerend muziekproject waarbij diverse blaasinstrumenten centraal stonden.

Op 29 oktober kregen alle leerlingen een kennismakingsles in de klas van een aantal spelers van het Tata Steel Orkest waarbij ze een demonstratie en uitleg kregen van de verschillende instrumenten en informatie kregen over de inhoud van het project.

Leerlingen konden kiezen uit vier verschillende blaasinstrumenten: trompet, klarinet, saxofoon en dwarsfluit. Vervolgens kregen ze in kleine groepjes onder schooltijd 5 lessen van een aantal docenten van Cultuurhuis Heemskerk. 

Het repertoire dat de leerlingen hebben ingestudeerd zal 28 november worden uitgevoerd. Iedere groep leerlingen heeft een afzonderlijk optreden van 30 minuten en wordt begeleid door het Tata Steel Orkest onder leiding van dirigent Thomas Geerts.

Cultuurhuis Heemskerk coördineert het project, zorgt voor instrumenten en de inzet van de muziekvakdocenten. Basisschoolleerlingen krijgen door dit soort projecten de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met diverse blaasinstrumenten. Voor het Tata Steel Orkest is het daarnaast een kans om jonge mensen te interesseren en enthousiasmeren voor het spelen in een orkest. Het Orkest heeft speciale acties voor deelnemende scholen en hun leerlingen. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing