Bijzonder duet bij opening Viva! Elsanta

Door: Raimond Bos

Imca Marina zong samen met John van Nimwegen 'Viva! Elsanta'.

BEVERWIJK - Vanmiddag is het nieuwe woonzorgcentrum Viva! Elsanta officieel geopend. Hayder Erol (wethouder ouderenbeleid), Aad Leek (bestuurder WoonopMaat) en Lucien van Ruth (bestuurder ViVa! Zorggroep) hielden toespraken, daarna sneed mevrouw Hilbers, de op één na oudste bewoner van ViVa! Elsanta, de taart aan. Vervolgens trad Imca Marina op, zij zong een speciale versie van haar lied 'ViVa España', nu omgedoopt tot 'Viva Elsanta'.

Tot grote hilariteit van de aanwezigen riep de zangeres bij aanvang van haar optreden John van Nimwegen, vastgoedmanager bij Viva! Zorggroep en schrijver van de speciale tekst voor het lied, op om naar voren te komen en samen met haar het lied te zingen. Aansluitend zong Imca Marina nog een aantal van haar successen voor de bewoners en genodigden.

ViVa! Elsanta is een woonvoorziening voor ouderen gericht op de toekomst. In november 2013 zijn 125 bewoners verhuisd van woonzorgcetnrum Lommerlust naar het nieuwe gebouwde woonzorgcentrum ViVa! Elsanta, gelegen aan het President Kennedyplein 225. ViVa! Elsanta heeft 125 appartementen. 62 appartementen in de woontorens boven en 63 appartementen in het woonzorgcentrum ViVa! Elsanta bestemd voor ouderen, variërend in grootte, van eenkamer tot driekamerappartement en zijn licht, modern en comfortabel.

De afwerking van de wanden, de verlichting en overig aankleding is geheel aangepast aan de hedendaagse eisen. Op de begane grond is een foyer, biljartruimte en een restaurant genaamd de wintertuin. Op de eerste etage is een recreatieruimte en een patio. Ook zal de fysiotherapie en de dagverzorging van ViVa! Zorggroep er zich vestigen. Daarnaast zijn er drie plaatsen voor kortdurend verblijf. De nieuwbouw aan de Wijkerbaan is strak en eigentijds, de appartementen kwalitatief hoogwaardig en comfortabel.  

De gebouwen aan de Wijkerbaan ontlenen hun naam allemaal aan een aardbeienras. Rond de wisseling van de 19e eeuw naar de 20e eeuw werd Beverwijk bekend om de aardbeienteelt en dan voornamelijk de verkoop op de veiling. Beverwijk was het middelpunt als marktplaats. Bijnaam voor echte Wijkers is nog steeds: aardbei. Op de plek waar nu de nieuwe Wijkerbaan wordt gebouwd was ooit ook aardbeienteelt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing