Bijzondere voorstelling MIKSADO

Door: Jan Pronk

IJMOND - Twaalf deelnemers uit acht verschillende culturen presenteren de voorstelling ‘Welkom Thuis’ om 16.30 uur op donderdag 29 juni, tijdens het Smeltfeest op het Nielenplein. Deze wereldse theatergroep heeft de naam ‘Miksado’. Rick Dros heeft speciaal voor deze theatergroep een stuk geschreven en geoefend met de deelnemers.

Vanaf februari komt de groep regelmatig bij elkaar, in wisselende samenstellingen. Zij leren elkaar steeds beter kennen en durven zichzelf steeds meer te laten zien. Initiatiefnemer van dit Theaterproject is Magda Ramirez, die uit eigen ervaring weet wat erbij komt kijken als je vanuit een ander land en cultuur, een nieuwe taal moet leren en een nieuwe weg moet vinden in Nederland. Bij Welschap Welzijn is zij docente conversatie Nederlands en vindt het belangrijk dat nieuwkomers op verschillende manieren de Nederlandse taal leren en in contact komen met Nederlanders.

Er zijn twee try-outs geweest, eentje in buurtcentrum De Schuilhoek en één in woonzorgcentrum Meerstate. De try-outs waren indrukwekkend en komisch tegelijkertijd. De bewoners van Meerstate reageerden erg positief en gingen helemaal in het theaterstuk op.

De première op 29 juni is zeker een bezoek waard. Een ieder is van harte welkom!

Het theaterproject wordt gedragen door Cultuurcentrum Heemskerk, Gemeente Heemskerk en ondersteund door Welschap Welzijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing