BILLY JOEL’S HITS ÉN VERBORGEN PARELTJES

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Het is de vooravond van wat alweer de derde theatertour met zijn ‘The Billy Joel Experience’ zal worden: ‘The Album Tour’. De pianist, zanger en bandleider Alexander Broussard kijkt er naar uit en blikt tevreden terug op de eerste vijf jaar toeren als Tribute Act. 

De bijzondere momenten lijken zich in dat lustrum vanzelf aan elkaar te hebben geregen. Radio en televisieoptredens met natuurlijk als hoogtepunt ‘The Tribute – Battle of the Bands’ van SBS6, waardoor ze in een uitverkochte Ziggo Dome eindigden. En nu dan deze nieuwe theatertour. Broussard grijpt gretig de kans om zijn missie kracht bij te zetten: 

“We kwamen er al snel achter dat er een enorme groep mensen was die de muziek van Billy Joel fantastisch vindt, maar niet wist dat het muziek van Billy betrof… Oftewel: ze kenden alle klassiekers, maar legden de link niet met de naam Billy Joel…”  En dat de Amerikaan veel klassiekers op zijn naam heeft staan, dat blijkt al wel snel: ‘Piano Man’, ‘Uptown Girl’, ‘Just The Way You Are’, ‘She’s Always A Woman’, ‘Tell Her About It’, ‘Honesty’, ‘Goodnight Saigon’ en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. 

“Het gaat echt om een adembenemende hoeveelheid hits en we hebben ons toen aan het begin al voorgenomen dat het onze taak als Tribute Band is om ervoor te zorgen dat Nederland wéét van wie die meesterwerken zijn.”Nu wordt de missie uitgebreid en willen de musici het publiek ook kennis laten maken met wat zij noemen ‘de verborgen pareltjes’. “Tracks die géén single zijn geweest, maar die vaak bloedmooi zijn. En die zijn dus op de albums te vinden”. En dus besloot de groep om, naast de vanzelfsprekende grote hits, ook ruimte te maken voor díe categorie. De band speelt vóór de pauze één album van de grootmeester integraal en ná de pauze spelen ze uitsluitend de grootste hits van de maestro. Een top tien, zogezegd. 

Maar… wélk album ga je dan spelen? En wélke top tien?

Deze vraag verleggen de mannen dan ook gewoon naar het publiek. Via een stemmodule op hun site, www.billyjoelexperience/stemmen, kun je als bezoeker de show selecteren waarvoor je een kaartje hebt. Bij de volgende stap geef je aan welk album je graag vóór de pauze, in zijn geheel, zou willen horen en daarna kun je je eigen top tien samenstellen. En dan worden simpelweg de meeste stemmen geteld.

“Het is een heerlijk muzikaal avontuur en we worden als musici ongelooflijk uitgedaagd.” zegt Broussard met een enthousiaste twinkel in zijn ogen. “We blijven messcherp door de steeds wisselende setlists en als dat dan werkt (en dat doet het!) dan geeft dat een ongelooflijke kick”.

Als we het publiek dat de concerten tot nu toe bezocht heeft, moeten geloven, dan lijkt het erop dat niet alleen Broussard er een kick van krijgt, maar dat dat geldt voor álle aanwezigen bij een show van The Billy Joel Experience.

The Album Tour is op 2 november 2023 te zien in het Kennemer Theater Beverwijk, www.kennemertheater.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing