Bintangs en The Blues Gang spelen in Horeca Jansheeren

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Bintangs, bekend om hun onvervalste wijze van het spelen van Rhythm & Blues doen de IJmond weer aan, de roots, de “Hoogovens Sound”, die liggen tenslotte hier.
Opgericht in 1961 door de broers Frank en Arti Kraaijeveld zijn de Bintangs de oudste en nog spelende band die Nederland rijk is.


Naast het live spelen blijft de band haar songs opnemen en uitbrengen op cd, vinyl en zijn er live registraties op dvd.
Meer dan 55 jaar popmuziek in Nederland, de Bintangs zijn daar een belangrijk deel van.
Bintangs is weer terug op “het oude nest”, de muziek spelen waar de band goed in is en bekend mee is geworden, de Rhythm & Blues.
Het zeer uitgebreide repertoire werd uitvoerig beluisterd en er werden keuzes gemaakt om uiteindelijk met een gedegen setlijst weer de planken op te gaan na een periode van repeteren en enkele try-out optredens.


Heemskerk, Horeca Jansheeren mag spreken van een primeur, samen met The Blues Gang staan beide bands garant voor een avond pure, eerlijke, passievolle en met overtuiging gespeelde muziek.
The Blues Gang is ook geen onbekende band uit de regio, met regelmaat speelt de band in de IJmond maar toert ook door Nederland.
Deze prima 4 mans formatie speelt als opwarmer voor de Bintangs en komt met eigen werk en covers in verschillende stijlen, Rock, Rock’n Roll en o.a. een vleugje soul komen voorbij.
Na The Blues Gang nemen de Bintangs het podium over en zullen een ruime show geven waarin de beste en mooiste songs uit de archieven worden gehaald, de parels van de Rhythm & Blues zijn herrezen uit de geschiedenis welke zullen worden afgewisseld met recenter materiaal van inmiddels 56 jaar Bintangs.


De voetjes kunnen van de vloer, de luchtgitaren mogen worden bespeeld en natuurlijk word meezingen iets wat gaat als vanzelf.
Bintangs brengt ook natuurlijk weer haar uitgebreide merchandising mee naar Heemskerk.

Bintangs bestaat uit:
Frank Kraaijeveld – Zang en basgitaar
Burt van der Meij – Drums
Dagomar Jansen – Zang, gitaren, slide, lapsteel en mondharmonica
Marco Nicola – Zang, gitaren en slide

Zaterdag 28 oktober 2017
Horeca Jansheeren
Maltezerplein 1
1961 JC Heemskerk
Aanvang 21.00u
Deuren open 20.00u
Kaartverkoop via Horeca Jansheeren en
Mono’s, cd en platen Jan van Scorelstraat 50
VVK € 15.00
Deur € 17.50
Meer info: www.jansheeren.nl en www.bintangs.nl en facebook.




advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing