Bintangs unplugged in cultureel café Camille

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK -Op zondag 22 februari 2015 zullen de Bintangs unplugged optreden in cultureel café Camille. Frank Kraaijeveld en Marco Nicola vormen sinds enige tijd een duo, maar laten zich voor deze gelegenheid bijstaan door Aad Hooft (Bintangs drummer uit de periode van o.a. de lp 'Blues on the ceiling') en huidig Bintangs gitarist/zanger/harpist Dagomar Jansen. 

Als in 1961 de Bintangs worden opgericht en in 1998 The Trembling Highburys voor het eerst bijeen komen kan niemand voorzien dat de beide frontmannen jaren later een succesvol duo zouden gaan vormen. Het is 2005 als de serieuze samenwerking begint tussen Frank Kraaijeveld en Marco Nicola, beide muzikanten hebben dan al ruimschoots hun sporen verdiend met bovengenoemde bands.

Het eerste optreden van het duo is in 2006 in het Witte Theater te IJmuiden, hierna maakt de rest van Nederland kennis met Kraaijeveld/Nicola. De drijfveer was de uitdaging om songs van zowel Frank als Marco in een kleine akoestische setting te spelen, het duo Kraaijeveld/Nicola werd geboren. De samenwerking verliep zo inspirerend dat er al snel nieuwe songs ontstonden vanuit een geheel nieuwe invalshoek. Muzikale ideeën en flarden tekst werden uitgewerkt en samen gesmolten tot volledige songs.

Door het ontbreken van bas en drums – of juist hierdoor – is een geheel eigen stijl ontstaan. Echter, Frank en Marco zien in de songs nog meer uitdaging, behalve dat zij de songs als duo spelen blijkt het ook mogelijk om het ingetogene om te zetten in authentieke Bintangs of Highburys stijl. Hoogovenrock, gespeeld met gevoel, passie en zonder de ziel van de song te verliezen, dat alles nog steeds op (semi)akoestische wijze maar uitgebreid met extra muzikanten, een extra (bas)gitaar en drums doen hier hun intrede.

Het gezelschap maakt een reis door de tijd; songs uit het verleden (waaronder de hit 'Ridin' on the L&N') tot aan nieuwe songs die te vinden zijn op de cd 'Oertrax' passeren de revue.De cd bevindt zich in het door Frank geschreven boek 'Rhythm & Rhyme', vol songteksten, anekdotes en aanvullende foto's. De muziek, soms melodieus, soms melancholiek, dan weer ingetogen maar vooral swingend, rockend en authentiek word vol overgave gebracht, alle energie gaat er in.

Frank en Marco nemen beiden de zang voor hun rekening, afwisselend of in tweestemmige samenzang. Evenals de zang spelen beiden gitaar waarbij Marco ook de dobro en slide voor zijn rekening neemt. Spelen de mannen met z'n vieren als 'Bintangs Unplugged', voor dit duo-optreden van Kraaijeveld en Nicola komen Aad en Dagomar als gasten meerdere songs meespelen, een optreden dat op deze wijze nog niet eerder is gedaan. Beverwijk heeft de primeur!

Aanvang van het optreden is 15:00 uur, de toegang is gratis. Cultureel café Camille is gevestigd aan de Kerkstraat 37.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing