Biografie Bert Kisjes verschijnt eind maart

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Een nieuwe tijd. Zo heet het boek over Bert Kisjes dat op 28 maart 2015 verschijnt. Het is zijn levensverhaal, maar bovenal een toegankelijke weergave van de levensvisie van de markante Wijk aan Zeeër. Journalist Jacky de Vries (1970) schreef het boek, een gesigneerd exemplaar is nu al tegen gereduceerd tarief te bestellen. 

Bert Kisjes is oud-predikant, herbergier, maar bovenal filosoof. Als eigenaar van Hotel Sonnevanck in Wijk aan Zee kreeg hij landelijke bekendheid. Sonnevanck werd een broedplaats voor nieuwe ideeën over de samenleving.
Het is niet bij ideeën gebleven. Ze werden op inventieve en spectaculaire manier in de praktijk gebracht en aangescherpt binnen het verbond van Europese dorpen dat door Bert Kisjes is opgericht en waarvoor hij dit jaar is onderscheiden door de EU.

In het boek vertelt Kisjes, bijna 75 jaar oud, dat hij aan het begin staat van een nieuwe stap. Hij heeft Sonnevanck en Cultureel Dorp vaarwel gezegd en nam een leegstaande kerk over. Dit gebouw in het hart van Beverwijk moet een gemeenschapshuis worden. Een kerk zoals de kerk ooit bedoeld was: een bron van inspiratie voor iedereen. Hier wil Kisjes zijn ideeën over de samenleving verder in praktijk brengen. Het is de eerste keer dat een kerkgebouw, dat niet meer voor de eredienst gebruikt wordt, een dergelijke functie krijgt. Dit proces wordt met veel belangstelling gevolgd door dominees, filosofen en overheden.

Begin jaren zeventig stapt hij uit de kerk en wordt hij uitbater van de Drommedaris in Enkhuizen. Van kerk naar horeca, een immense stap, maar ook weer niet. Kisjes ontdekt de schoonheid en de kracht van het openbare leven. De heerlijke spanning dat de deur elk moment kan opengaan en je weet niet wie er binnenkomt. Een openbaring die de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van zijn ideeën. In het boek vertelt Kisjes over zijn inspiratie en de gebeurtenissen in zijn leven die bepalend waren voor de ontwikkeling van zijn ideeën. Daarnaast worden zijn ideeën en zijn visie op de nieuwe tijd en het nieuwe mensbeeld op een heldere en vooral toegankelijke manier uiteengezet. Een boek dat aansluit bij de tijdgeest. Met een verhaal dat ongetwijfeld vele anderen zal inspireren.

Het boek 'Een nieuwe tijd' is nu al te bestellen via uitgeverij De Vrijstaat Roetz. Voor een gereduceerd bedrag van 9,95 euro. Voor meer informatie: www.roetz.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing