Bites & Beats viert haar lustrum op zondag 27 augustus.

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor het vijfde jaar op rij organiseert JCI IJmond op slot Assumburg te Heemskerk het culinaire en muzikale festival Bites & Beats. Op dit eendaagse festival zullen traditiegetrouw lokale horecaondernemers bijzondere bites serveren, terwijl op het podium lokale bands en acts voor de beats zullen zorgen. De opbrengst komt volledig toe aan diverse lokale goede doelen.  Een feestje ván en vóór de regio IJmond dus!

Bites & Beats vindt plaats op zondag 27 augustus en zal rond 12.00 uur beginnen. “Omdat het onze lustrumeditie is zullen we nog meer uitpakken dan voorgaande jaren” vertelt Rob van Kampen, voorzitter van Bites & Beats 2017.  Wat er precies gaat komen laat Rob nog niet los, maar hij belooft dat het een spektakel wordt.

Wat betreft de bites zullen er ten opzichte van de voorgaande jaren een aantal nieuwe horecaondernemers aanwezig zijn. Zo zullen de aankomende editite voor het eerst bites worden geserveerd door Absurd Eten & Drinken uit Beverwijk en zullen er bijzondere wijnen worden geschonken door ‘Wijn van ons’ uit Beverwijk. “Ronald de Vries van ‘Wijn van ons’ is vorige editie zo enthousiast geraakt over Bites & Beats, dat hij dit jaar graag mee wil doen en zelfs belangstellende is van JCI IJmond” merkt Rob van Kampen op. Daarnaast zullen ook vertrouwde horecaondernemers aanwezig zijn, zoals Jack’s Bier Café uit Heemskerk en SunSeaBar uit Wijk aan Zee, dit jaar beide met hun eigen foodtruck.

Voor de beats staan er dit jaar naast een aantal oude bekenden zoals: Sam Saxton, VanZolder en Barnbees ook nieuwe bands bands op het podium, zoals bijvoorbeeld Heeren van Haerlem; een band bestaande uit vijf heren uit Haarlem, die Nederlandstalige poprockklassiekers spelen die iedereen mee kan zingen. Met repertoire variërend van De Dijk tot André Hazes spelen zij een avondvullende show waarin meezingen onbedwingbaar is.

Ook aan de kleintjes wordt dit jaar weer gedacht. De Vuurlinie uit Beverwijk zal aanwezig zijn met attracties en vermaak, zodat zij zich niet zullen vervelen.

Net als voorgaande edities zal de opbrengst van Bites & Beats volledig worden besteed aan het JCI Goededoelenfonds, waarmee niet één goed doel, maar meerdere kleine goede doelen en initiatieven in de regio worden gesteund. Zo heeft JCI Ijmond in 2016 onder meer geld ingezameld voor Klaverland (Stichting ODION), zodat de tuin bij een woonvorm voor lichamelijk gehandicapten kon worden opgeknapt. Daarnaast heeft het Goededoelenfonds aan Stichting ‘In het zadel’ een bijdrage kunnen leveren voor een nieuw speciaal zadel.

Voorzitter van JCI IJmond Maaike Polman vertelt hierover: “Bij JCI IJmond zetten wij ons graag actief in voor het goede doel. Daarnaast doen we bij JCI veel contacten op en leren we van elkaar door met elkaar intensief samen te werken bij de organisatie van evenementen. Met de organisatie van bijvoorbeeld Bites & Beats met veel andere ondernemers uit de regio in contact, waardoor wij ons netwerk vergroten.”

Deze contacten heeft JCI hard nodig, want alleen met veel sponsoren houden zij voldoende opbrengst over voor het Goededoelenfonds. Naast zakelijke sponsoren zoals de Rabobank, kunnen ook bezoekers sponsoren door middel van de traditionele eendjesrace.

Meer informatie over Bites & Beats, de deelnemende horecaondernemers en bands treft u op www.bitesbeats.nl of op de Facebookpagina. Tot zondag 27 augustus 12 uur!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing