Bloemenactie levert mooi bedrag op

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op initiatief van Rode Kruis IJmond hebben 14 bloemisten uit Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest speciale Rode Kruis-boeketten verkocht. Van ieder boeket bloemen ter waarde van 15 euro komt 3 euro ten goede aan Serious Request en daarmee het Rode Kruis. In totaal heeft de actie € 1.240,00 opgeleverd.

Met de opbrengst van de Serious Request actie kan het Rode Kruis ondersteuning bieden in deze coronapandemie. Vrijwilligers zorgen onder andere voor patiëntenvervoer, helpen in de zorg en bij huisartsenposten, doen boodschappen of zorgen voor bezetting bij de hulplijn (070-4455888).

‘Normaal gesproken zijn onze vrijwilligers in deze tijd van het jaar volop aanwezig bij evenementen om, daar waar het nodig is, Eerste Hulp te verlenen’ vertelt Mees Hartvelt, voorzitter van Rode Kruis IJmond. ‘Dat is nu anders. Een aantal van onze vrijwilligers is nog steeds actief. Ze helpen mensen door boodschappen te doen of helpen in de zorg.
Het was goed om te zien dat we, met dank aan een aantal bloemisten, deze bloemenactie konden opzetten en dat de actie zoveel steun kreeg. Ik zeg het nog maar een keer: alleen samen krijgen we corona onder controle’.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing