Boekenweek 2012 in Bibliotheek IJmond Noord

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De 77e Boekenweek vindt plaats van 14 tot en met 24 maart 2012. Het motto is “Vriendschap en andere ongemakken”. De literatuur biedt een schat aan boeken die vriendschap in al zijn verschijningsvormen laten zien. In de Boekenweek staan deze titels centraal.  Uiteraard doet Bibliotheek IJmond Noord ook mee aan dit hoogtepunt van het literaire jaar, met activiteiten en cadeautjes voor (nieuwe) leden!

Tom Lanoye schrijft het Boekenweekgeschenk van 2012. Het is getiteld “Heldere hemel” en is gebaseerd op een waargebeurd voorval in de nadagen van de Koude Oorlog. Een gebeurtenis met ogenschijnlijk geringe invloed in de mondiale politiek, maar een groot drama voor een familie. Lanoye laat in dit boek zien dat hij belangrijke internationale lijnen moeiteloos kan verweven met persoonlijke tragedies.

Leden van Bibliotheek IJmond Noord krijgen, zolang de voorraad strekt, “Het geschreven portret” en het Boekenweekmagazine cadeau. “Het geschreven portret” biedt een verdieping in het leven en werk van de Boekenweekauteur en geeft alle informatie die fans van Tom Lanoye willen hebben. Het bevat hoogtepunten uit zijn oeuvre en geeft een beschouwend licht op zijn carrière. Bovendien staat er een uitdagende kennisquiz in waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Natuurlijk verschijnt er ook in 2012 een magazine van de Boekenweek. Het Boekenweekmagazine is een inspirerend bulletin vol gesprekken met auteurs over het thema vriendschap. Daarnaast staat het boordevol leessuggesties en geeft het een overzicht van de meest ontroerende, prikkelende en spannende boeken rondom de Boekenweek.

Nico Dijkshoorn schrijft het Boekenweekessay “Verder alles goed”. Op hilarische en onnavolgbare wijze verkent hij de chemie van vriendschap. Als u lid wilt worden van de bibliotheek dan is de Boekenweek een mooie gelegenheid. Alle nieuwe leden vanaf 18 jaar ontvangen namelijk een speciale, gelimiteerde editie van “Verder alles goed” cadeau.

Ook dit jaar organiseert Bibliotheek IJmond Noord tijdens de Boekenweek verschillende activiteiten. Op woensdagmiddag 14 maart is er in Ontmoetingscentrum ‘de Stut’ in Heemskerk een Boekenweekmiddag. Woensdagavond 14 maart komt Stine Jensen in de Heemskerkse vestiging van de bibliotheek een lezing geven over echte vrienden in tijden van sociale media. En op dinsdagavond 20 maart is er een literaire ontmoeting met Hanna Bervoets in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheek IJmond Noord: www.bibliotheekijmondnoord.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing