Boekenweek 2024 – Bij ons in de familie

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Tijdens de Boekenweek (16 t/m 24 maart) zijn er diverse Boekenweekactiviteiten bij Bibliotheek IJmond Noord! Bovendien kun je dan het gratis Boekenweekmagazine ophalen (op=op).

Gedichtenlunch met de familie als inspiratiebron
Op zondag 17 maart geven wij met een gedichtenlunchbrunch een geheel eigen draai aan het thema ‘Bij ons in de familie’. Naast een smakelijke lunchbrunch krijg je een bijzonder poëtisch programma voorgeschoteld door Jaap Tesselaar, met vooral veel en verschillende soorten poëzie.

De geschiedenis van jouw familie; een lezing over genealogie!
Samen met het Noord-Hollands Archief nodigen we je uit voor de presentatie ‘De geschiedenis van jouw familie’ op maandag 18 maart. Jan Kruidhof, informatiespecialist bij het Noord-Hollands Archief, vertelt hoe je een beter beeld kunt krijgen over de geschiedenis van je familie, je eigen jeugd, je huis, bedrijf, sportclub of een ander onderwerp uit de omgeving.

Boekenproeverij
Ben jij een enorme leesliefhebber? Altijd op zoek naar inspirerende titels? En praat jij ook graag over boeken? Dan is de Boekenproeverij echt iets voor jou. Uiteraard staat deze Boekenproeverij geheel in het teken van het thema van de Boekenweek ‘Bij ons in de familie’. De Boekenproeverij wordt begeleid door de leden van de online Boekenclub, een groep enthousiaste boeklezers. Schuif ook aan en praat gezellig mee op dinsdag 2 april.

Meer informatie over de activiteiten, zoals aanvangstijd en locatie, vind je in de agenda op onze website (www.bibliotheekijmondnoord.nl). 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing