Boekenweek in Bibliotheek IJmond-Noord

Door: Raimond Bos

REGIO - De 79e Boekenweek heeft als thema reizen en als motto 'Ondertussen ergens anders'. Een goed reisboek inspireert tot reizen, maar je hoeft allerminst zelf op reis. Je kunt voortreffelijk vanuit je stoel reizen door een reisboek ter hand te nemen. Uiteraard doet Bibliotheek IJmond-Noord ook mee aan dit hoogtepunt van het literaire jaar, met activiteiten en cadeautjes voor leden.

De bibliotheek nodigt alle leden uit om tijdens de Boekenweek de reis naar de bibliotheek te maken. Voor een mooi cadeau: de Boekenweekbundel 'Ondertussen ergens anders' (zolang de voorraad strekt). Deze Boekenweekbundel staat vol memorabele reisherinneringen van een keur aan bekende Nederlanders. Zo nemen o.a. Joris Linssen, Adriaan van Dis, Floortje Dessing, Derk Bolt en André Rieu u mee op reis naar hun meest bijzondere reiservaring. Een unieke bundel vol prachtige bijdragen.

Ook is er een bijzondere schrijfwedstrijd. De opdracht luidt exact hetzelfde als aan de schrijvers van de Boekenweekbundel: beschrijf een reiservaring (van maximaal 1000 woorden) die je altijd bijgebleven is. Juryvoorzitter van de schrijfwedstrijd is auteur Abdelkader Benali. Er is een prachtige hoofdprijs voor de schrijvers van de vijf beste, mooiste en ontroerendste verhalen: met Abdelkader op een 5-daagse literaire ontdekkingsreis naar Marokko! Je kunt je verhaal tot en met 31 maart 2014 insturen. Op www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd staan de instructies over hoe je je verhaal kunt inzenden en helpt Abdelkader je op weg met schrijven via een briefing. Alle verhalen worden gepubliceerd op hét schrijversplatform van de bibliotheken Nederland Schrijft.

En er is meer: het Boekenweekmagazine. Dit magazine staat boordevol achtergronden en boeken over het thema reizen. Een bron van inspiratie.
Dit cadeautje voor leden van Bibliotheek IJmond Noord is op de halen zolang de voorraad strekt.

Activiteiten tijdens de Boekenweek
Ook dit jaar organiseert Bibliotheek IJmond Noord tijdens de Boekenweek verschillende activiteiten. Op dinsdag 11 maart 2014 geeft Jan de Wildt van Museum Kennemerland de lezing Reizen in Kennemerland door de eeuwen heen. En op vrijdag 14 maart 2014 komt Andrea Vreede naar Beverwijk voor de lezing Erop of eronder? Een virtuele reis door hedendaags Italië. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekijmondnoord.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing