Boekpresentatie ‘Mijn beschermende brein’

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Ben jij een kind dat vaak pijn heeft? Moet je daardoor leuke dingen missen? Ben je steeds maar moe? Of ben jij als ouder al overal met je kind geweest zonder verbetering? Je bent niet de enige! In een schoolklas met 30 leerlingen, zitten gemiddeld 7(!) kinderen die last hebben van langdurige of vaak terugkerende pijn. 

Kitty Rumping (fysiotherapeut werkzaam bij het Pijnteam van Heliomare) en Ramona van Bakkum (pedagogisch medewerker Partou en illustrator) maakten hierover het boek ‘Mijn beschermende brein’. Voor kinderen, maar ook voor ouders. Het boek maakt een heleboel duidelijk! Bijvoorbeeld hoe je hersens werken bij het sturen van pijn en hoe je brein jou beschermt door pijn te maken. Waarom dat gebeurt en wat je kunt doen als je brein je te veel, te lang of misschien onnodig beschermt. Er staan ook tips in voor wat je in zo’n geval kunt doen.

De tekst is goed leesbaar en te begrijpen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, terwijl het eigenlijk wel een heel ingewikkeld verhaal is. De vele voorbeelden en plaatjes maken extra goed begrijpelijk wat er precies in je hoofd en je lijf gebeurt als je last hebt van pijn. De bekende professor dr. Erik Scherder is als hoogleraar neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij las het boek en was zo enthousiast dat hij wel een voorwoord wilde schrijven! Hij schrijft onder meer: “[...] eigenlijk in één adem uitgelezen, zo interessant en boeiend!”.

Het in eigen beheer uitgegeven boek is op dit moment alleen nog te bestellen via de website www.mijnbeschermendebrein.nl of via boekhandel Stumpel (Heemskerk) en The Read Shop Express (Beverwijk). Sinds het begin april verscheen zijn er al circa 400 exemplaren van verkocht. Hoogste tijd voor een tweede druk! Zaterdag 18 mei houden Kitty en Ramona om 13.00 uur een boekpresentatie op de jeugdafdeling van de bibliotheek aan het Kerkplein 5 in Beverwijk. Iedereen is van harte welkom! Toegang gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing