Boekpresentatie 'Niet je moerstaal' in Badgastenkerkje

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Op zondag 7 juni wordt het nieuwste boek 'Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland' van Mariska Reijmerink gepresenteerd in het Badgastenkerkje. Bij de presentatie leest Mariska uit het boek voor en zingt zij liedjes want zo blijkt in het boek: het is leuker en het helpt om taal te leren met muziek. Natuurlijk is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren door de schrijfster.

In het kerkje waar volgens oude documenten plaats is voor 300 mensen staan zondag 25 stoelen Deze zijn allemaal gereserveerd voor de presentatie om 12:00. Daarom is er een tweede presentatie die begint om 13:30. Reserveren is nodig dat kan via j-p.nl/reserveren
Er wordt geen entree gevraagd. Na afloop is er gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.

Taaldocent en zangeres Mariska Reijmerink is haar hele leven al gefascineerd door taal. “Taal is immers een wezenlijk onderdeel van je identiteit.” In dit boek vraagt Mariska aan anderstaligen uit haar eigen omgeving hoe het is om in Nederland te wonen. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië vertellen hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed.

Het boek levert een brede kijk op Nederland, zijn inwoners en op het leren van de Nederlandse taal.
Mariska: “Het moeilijkste voor anderstaligen is toch wel dat ze Nederlands moeten leren met als instructietaal Nederlands! Dat is voor velen echt te ingewikkeld. Probeer je maar eens voor te stellen dat je Chinees moet leren van een docent die alleen maar Chinees spreekt en dat al je lesmateriaal in het Chinees is. Daarom ben ik met Afief, mijn Syrische taalstudent die in 2015 op mijn pad kwam, filmpjes gaan maken die gebruikt kunnen worden als lesmateriaal voor taalcoaches met cursisten uit Syrië en andere Arabische landen. De filmpjes staan op YouTube”.

Mariska Reijmerink schreef eerder het boek 'Boventonen' en maakte samen met haar man Vincent Bijlo een kinderboek 'Bink en Pip gaan naar Engeland' waarin twee kinderen naar Engeland varen en daar gaandeweg de Engelse taal leren. Het idee om de hoofdfiguren Bink en Pip te noemen kreeg het stel in Wijk aan Zee toen zij hoorden dat er in de badplaats twee kinderen met deze leuke namen wonen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing