Bomen herplant aan Zeestraat

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Gisteren hebben medewerkers van de gemeente 6 bomen geplant aan de Zeestraat tussen de Beeckzanglaan en Duinwijklaan. Tijdens de zware storm op maandag 28 oktober 2013 zijn op dat deel van de Zeestraat zes platanen omgewaaid.

De bomen die teruggeplant zijn, zijn 18 jaar oude Koningslinden van een behoorlijk formaat, circa 8 meter hoog met een kroonbreedte van circa 4 meter. Door het gebruik van deze zogenaamde halfwas bomen, die uit het gemeentedepot aan de Merwedestraat afkomstig zijn, krijgt de Zeestraat direct weer een mooie uitstraling.

De Koningslinde is een ideale boom voor in een laan. Hij stelt weinig eisen aan de bodem, is windvast en kan goed strooizout verdragen. Daarnaast past de boom ook in het straatbeeld van dit deel van de Zeestraat, omdat het merendeel van de aanwezige bomen Koningslinden zijn.

Vier van de zes nieuwe bomen zijn op dezelfde plek geplant als de oude. Ter hoogte van de woningen Zeestraat nummer 133 en 135 schuiven de bomen iets op ten opzichte van de oude plek. Dit is gedaan om de parkeersituatie te verbeteren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing