Boomfeestdag in Beverwijk en Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Woensdag 22 maart is de 60e editie van landelijke Boomfeestdag!
Gemeente Beverwijk en gemeente Heemskerk doen ook dit jaar weer mee met Boomfeestdag. Wethouder Dorenbos plant een aantal bomen samen met kinderen van basisschool de Sterrekijker en  wethouder Frowijn plant een aantal bomen met basisschool ‘t Tweespan.     

Op Boomfeestdag worden jaarlijks vele bomen geplant. Bomen zijn erg belangrijk, zo leveren ze een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en verfraaien ze onze leefomgeving.

Beverwijk
Om 10.30 uur plant wethouder Dorenbos samen met leerlingen van basisschool de Sterrekijker  een aantal bomen aan de Soerstraat in Beverwijk. Er worden een aantal bijenbomen en zomerlindes aangeplant. Deze bomen dienen als belangrijke voedselbron voor bijen. 

Heemskerk
Om 10.00 uur plant wethouder Frowijn samen met leerlingen van basisschool ’t Tweespan een aantal iepen tussen de Beneluxlaan en de Slowakijestraat in Heemskerk. Vanaf de 20e eeuw zijn veel iepen uit het straatbeeld verdwenen door de iepenziekte. Deze soort is bestand tegen de iepenziekte en tegen zeewind, bovendien past de iep hier in het straatbeeld door de al aanwezige iepen.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing