Bootreis voor mensen met dementie

Door: Jan Pronk

MIDDEN-KENNEMERLAND - Op of rond Wereld Alzheimer Dag, 21 september, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. De ziekte heeft grote impact voor de mensen zelf en hun naaste omgeving. Weet u bijvoorbeeld dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt (bij vrouwen is dit 1 op de 3)? En dat 54% van de mantelzorgers van mensen met dementie zich zwaar belast voelt? Met diverse activiteiten hoopt Alzheimer Nederland een groot publiek te bereiken en zo de ziekte dementie op de kaart te zetten.

In het kader van de Wereld Alzheimer dag organiseert de afdeling Midden-Kennemerland ook dit jaar weer een bootreis; deze is dit jaar op woensdag 18 september. De bootreis is bestemd voor thuiswonende mensen met dementie en hun partners/mantelzorgers, woonachtig in de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen.
Met de partyschepen Claes Horn en De Nesch wordt vanuit Akersloot over het Uitgeestermeer gevaren naar de Zaanse Schans. Bij de Zaanse Schans is er volop gelegenheid van boord te gaan en een wandeling te maken.
Aan boord worden de gasten goed verzorgd door de vrijwilligers. Op de twee schepen zijn muzikanten aanwezig die de mensen zullen verrassen en ontroeren met prachtige liedjes.

Dankzij diverse donaties betalen de gasten slechts €5,- per persoon.
Alle consumpties aan boord en de lunch zijn bij deze activiteit inbegrepen.
Het is de bedoeling dat met elke deelnemer een mantelzorger/begeleider meegaat.
Meer informatie over de bootreis kunt u vinden op: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland, hier kunt u ook het inschrijfformulier vinden.
U kunt ook bellen met 06-51942684 voor meer informatie.
De uiterste inschrijfdatum is donderdag 1 augustus, meld u op tijd aan want de kans bestaat dat de boten snel vol zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing