Borstbeeld Kennedy terug bij Wijkerbaan

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het borstbeeld van John F. Kennedy is vandaag teruggeplaatst bij de Wijkerbaan. Het beeld, dat vanaf de aanleg van dit woon- en winkelgebied in het begin van de jaren '60 een prominente plek had op het President Kennedyplein, moest tijdelijk wijken voor de herstructureringsplannen. 

Het borstbeeld van president John F. Kennedy werd op 6 januari 1965 bij de opening van het stadskantoor onthuld en had tot mei 2010 een prominente plek op het President Kennedyplein. Het bronzen werkstuk is een creatie van beeldend kunstenaar Dick Stins en was een schenking van de Algemene Bank Nederland (ABN) aan het gemeentebestuur.

De start van het herstructuringsplan Wijkerbaan maakte het noodzakelijk dat het beeld tijdelijk moest worden opgeslagen in een loods. Vanaf vandaag is het kunstwerk weer terug op een zichtbare plek. Inmiddels is het President Kennedyplein veranderd; de nieuwe locatie is bij de ingang van het winkelcentrum in de pas aangelegde bestrating.

Voorlopig kijkt het beeld nog naar het in aanbouw zijnde appartementencomplex Korona. Als de woontoren begin 2017 is opgeleverd, wordt ook het resterende deel van het President Kennedyplein definitief ingericht.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing