Bouw mee aan de verandermachine

Door: Ab Jenema

IJMOND - Na het succes van de verandermachine in de winkel 2040 kunnen de kinderen van de basisscholen wederom hun fantasie loslaten op en meebouwen aan een nieuwe verandermachine. Tijdens de Week van de Industriecultuur wordt een nieuwe machine gebouwd die afval omzet tot waardevolle producten.

De verandermachine is een idee van de kinderen uit Beverwijk die mee hebben gedaan aan de hackathon Beverwijk in 2040. Tijdens die bijeenkomst in februari dit jaar hebben de kinderen, samen met creatief coaches van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk een beeld geschetst hoe Beverwijk in 2040 internet, recyclet, woont, werkt, betaalt én winkelt. Hun ideeën over winkelen en recyclen hebben ze ook echt kunnen realiseren in de winkel 2040 die in juni eenmalig haar deuren mocht openen voor publiek. Centraal in de door de kinderen ingerichte winkel stond een verandermachine die afval kon omzetten tot bijvoorbeeld bananen, bloemen, textiel, gedichten.

Vanwege het succes gaat de verandermachine nu in de reprise. Tijdens de herfstvakantie in de Week van de Industriecultuur kunnen kinderen in de leeftijd 8 t/m 10 jaar nogmaals aan de slag. Samen met creatief designer Michiel Bakkum van het Centrum voor de Kunsten gaan ze nadenken over en meebouwen aan een nog mooiere, grotere en spectaculairdere machine. Met het afvalbrengstation van HVC in Beverwijk hebben het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en de Week van de Industriecultuur wel een heel toepasselijke en handige locatie gevonden. De machine kan hierdoor immers ook gebouwd worden van afvalmateriaal.

Wil je meedenken en klussen aan de verandermachine, dan ben je dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober van 14:00 tot 17:00 uur welkom bij het afvalbrengstation op het BUKO Bedrijvenpark 1, 1943 AG Beverwijk. Wil je komen kijken naar het resultaat, neem dan op zaterdag 27 oktober van 13:00 tot 15:00 uur wat afval mee naar het afvalbrengstation en laat dat door de kinderen omtoveren tot een waardevol product. 

Deelname aan deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via [email protected], 06 225 229 49.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing