Brand in de Schouw Velsen-Noord

Door: Jan Pronk

VELSEN-NOORD – Een zeer grote brand heeft zondagochtend het leegstaande pand De Schouw aan de Bleyenhoevelaan in Velsen-Noord in de as gelegd. De brand werd even voor acht uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een ontwikkelde binnenbrand, die binnen korte tijd uitslaand werd. Het vuur ging bovendien gepaard met veel rookontwikkeling die richting Grote Hout- of Koningsweg en Wenckebachstraat trok. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om het vuur te blussen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Bewoners van een aantal woningen hebben hun huizen verlaten en werden elders opgevangen. Ook moesten omwonenden tijdelijk ramen en deuren sluiten. Hiervoor werd ook een NL-Alert verstuurd. De Veiligheidsregio Kennemerland publiceerde op haar website vrk.nl een kaartje waarop was aangegeven over welk gebied de rook trok. In dit gebied bevinden zich vooral bedrijven en weinig woningen.

Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zit het pand momenteel in de asbestsanering en ter plekke werd bekeken wat de status hiervan is. Later meldde de Veiligheidsregio Kennemerland dat er alleen in het object asbest is aangetroffen en niet in de omgeving. De diensten blijven dit monitoren. Het nablussen neemt naar verwachting nog de hele zondag in beslag.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing