Broedmachine leeft toe naar Week van de Industrie

Door: Ab Jenema

IJMOND - De herfstvakantie staat in het teken van Industriecultuur en de Week van de Industrie. Dit evenement vindt plaats van 20 tot en met 29 oktober. Industriecultuur richt zich op het versterken van de culturele beleving van industrieel erfgoed en de hedendaagse maakindustrie in het Noordzeekanaalgebied. Daar identificeert de Broedmachine zich mee en een creatieve samenwerking tussen de twee initiatieven lijkt een logisch gevolg!

In de aanloop naar de Week van de Industrie

De weken voor het evenement duiken in de IJmond bijzondere afdrukken op. Het logo van Industriecultuur prijkt op verschillende muren, stoepen en straten, op locaties waar activiteiten gaan plaatsvinden. Dit is niet gesprayd met permanente of vervuilende verf, maar door gebruik te maken van twee alternatieven. Enkele logo’s zijn geplaatst met reversed graffiti waarbij vuil wordt verwijderd, de overige zijn geverfd met oplosbare kalkverf.
Bezoek de Broedmachine op 25 oktober

In broedplaats de Broedmachine komen jong creatief talent, startups en gevestigde ondernemers samen. Een maakindustrie waar individueel of samen gewerkt wordt aan projecten; van meubelmakers tot zeewier kwekers, decorbouwers, kleding ontwerpers, kunstenaars en bierbrouwers. Jonge mensen met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machine bewoners en mentoren. Het Young Art festival heeft hier haar thuisbasis gevonden. De verbouwing is in volle gang en met de rondleiding op 25 oktober krijg je een sneak preview van hoe deze plek er uit komt te zien.
De koffie staat klaar en je wordt door het nieuwe pand geleid door een van de oprichters van de Broedmachine. Je ziet wat verschillende ondernemers nu al maken in de broedplaats, de manier van zelforganisatie binnen de vereniging, de circulaire uitdagingen die ze zichzelf stellen en de ideeën die onder de creatieve ondernemers leven.
Kunstmanifestatie bij Kop van de Haven

De Broedmachine gaat een Circulair Challenge aan op de meubelboulevard! Op zondag 29 oktober wordt er op het plein van de Kop van de Haven (Handelskade 2) in Beverwijk een gigantisch meubel gebouwd uit restafval. Dit afval is verzameld bij bedrijven uit de omgeving. Wat voor meubel het wordt en hoe het eruit komt te zien is volledig afhankelijk van het beschikbare materiaal. Een enorme tafel van afgedankte houten panelen of een super gedetailleerde stoel van draadstaal met een beschilderde rugleuning.
In één middag doorlopen we het gehele proces van het maken van een meubel; van bedenken en ontwerpen tot aan het maken zelf. Er wordt volop getekend, gezaagd, gelast en geschilderd. Bedrijven kunnen vooraf materiaal doneren en bezoekers mogen meedenken over het ontwerp en zelfs helpen met bouwen! Voor kinderen is er een Kidz idee- en ontwerp-kraam waar ze kunnen tekenen en meedenken. Ook is er een foodtruck met heerlijke broodjes en koffie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing