Broedmachine luidt de lente in met groepsexpositie

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op 22 en 23 maart aanstaande organiseert de Beverwijkse broedplaats " Broedmachine" aan de Parallelweg hun allereerste groepsexpositie om het begin van de lente te vieren. Dit idee werd geboren omdat veel nieuwsgierige wijkers en IJmondianen wel eens binnen lopen bij de Broedmachine om te kijken wat er gebeurt. Zij vinden vaak makers, ondernemers en kunstenaars hard aan het werk, maar zij zien niet vaak het eindresultaat van die creativiteit. Het is dus tijd voor een groepsexpositie, en de start van de lente op 20 maart is voor de creatieven een uitstekende inspiratiebron.

Kunstenaar en mede-organisator Joris Abbes: "De lente is een tijd van frisse energie en productiviteit, veel mensen krijgen de lentekriebels. Geïnspireerd op dit thema zijn een aantal Broedmachine kunstenaars aan de gang gegaan met verfrissende projecten, waar je ook een beetje ondersteboven van raakt."


Naast het bekijken van de expositie zelf kan je ook een rondleiding door het creatieve bolwerk volgen.

 

Er zijn een aantal open ateliers, en er is een lekker lokaal gebrand bakkie koffie te krijgen bij de koffiebranders van Gebrand op Smaak. De Broedmachine is een plek voor creatieve ondernemers, makers en kunstenaars, en de ateliers worden bezet door creatieven van allerlei pluimage, van broodbakkers tot boekdrukkers. Naast atelierhouders heeft de vereniging Broedmachine ook losse leden, zonder eigen atelier.

 

Het grote onderliggende doel van deze plek is het stimuleren van kruisbestuiving tussen de verschillende creatieven die IJmond rijk is. Zo helpt de glasblazer de meubelontwerper met het ontwerpen van een nieuwe serie lampen, en zet de huisfotograaf een van de bands uit de oefenruimte op de foto. In dezelfde lijn inspireert de groepsexpositie de bezoeker om het leven eens van een andere kant te bekijken.


De expositie wordt geopend op zaterdag 23 maart om 14.00.Daarnaast zijn bezoekers ook op zondag tussen 14.00 en 17.00 u welkom.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing