Budget vanuit het Heemskerkse sportakkoord toegekend

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - Er is goed nieuws vanuit het Heemskerkse sportakkoord. Meerdere organisaties hebben gehoord dat zij budget ontvangen voor het uitvoeren van hun plan. Ook is er budget beschikbaar voor de Zomerboost Campagne. Deze campagne geeft een boost aan  Heemskerkse sportaanbieders en hun aanbod in de zomer van 2021. Sportaanbieders die Zomerboost-activiteiten aanbieden kunnen budget aanvragen vanuit het sportakkoord. Met dit budget kunnen zij extra of nieuw aanbod opzetten in de zomermaanden. Team Sportservice zorgt voor ondersteunende webinars, communicatiemateriaal en de promotie. Doordat de meeste Nederlanders vakantie in eigen land vieren, is dit het uitgelezen moment om te starten met deze campagne. Sportaanbieders kunnen zich nog altijd opgeven, neem hiervoor contact op met verenigingsadviseur Joyce van Tunen via [email protected].

Naast Zomerboost zijn er ook andere plannen goedgekeurd. Zo worden de nieuw aangelegde beachvelden bij DSS deze zomer gebruikt om te beachhandballen, beachvoetballen, beachvolleyballen en beachtennissen. Een mooie samenwerking tussen verschillende sportaanbieders waardoor de velden multifunctioneel gebruikt worden.

Medewerkers van d’Evelaer krijgen ondersteuning en spelmatereriaal om kinderen van basisschool de Zilvermeeuw actief te laten buitenspelen. Dit draagt bij aan het vergroten van de kennis bij professionals en het in beweging krijgen van basisschoolkinderen.

Vanaf de Nationale Buitenspeeldag (op 9 juni) kunnen Heemskerkse kinderen op verschillende momenten stoepranden middels de mobiele, plastic stoepranden. Stoepranden is een toegankelijke en laagdrempelige activiteit die gemakkelijk en op veel plekken kan worden uitgevoerd. Dit draagt bij aan het stimuleren van meer bewegen na én onder schooltijd.

Bovengenoemde goedgekeurde plannen dragen bij aan de drie ambities van het Heemskerkse sportakkoord. De ambities zijn  het stimuleren van een gezonde leefstijl, het creëren van een omgeving die uitnodigt tot bewegen en toekomstbestendige verenigingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing