Bunkerbezoek in IJmuiden, Bunker Museum IJmuiden

Door: Ab Jenema

IJMOND - Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoon gesteld wordt.

In een van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen u graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Tijdens het museum bezoek zijn ervaren suppoosten aanwezig die u graag vertellen over de collectie en tentoon gestelde materialen.

Blijft u liever buiten. Het buitenterrein is ingericht met tal van originele objecten. De bezienswaardigheden zijn te bereiken via wandelpaden of loopgraven. De loopgraven lopen deels onder de grond. Laat u tijdens deze spannende rondgang vooral verrassen!

Het is -verplicht- vooraf aan een bezoek aan het museum online een toegangskaart te reserveren. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoekt u de website van Bunker Museum IJmuiden.

(www.bunkermuseum.nl<http://www.bunkermuseum.nl>)

Bunkermuseum is geopend: april - september 1e & 3e zondag van de maand en oktober de 1e zondag van de maand. De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. Toegangskaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar. U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden, tegenover Camping de Duindoorn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing