Burgemeester Smit sluit woning aan de Beijneslaan na vondst drugs

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op donderdag 25 februari heeft burgemeester Smit een woning aan de Beijneslaan gesloten voor de duur van drie maanden op grond van art. 13b van de Opiumwet. In de woning is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De burgemeester wil met de sluiting van de woning een duidelijk signaal afgeven en een einde maken aan het bezoek van handelaren en gebruikers. Verstoring van de openbare orde Het is niet nieuw dat de burgmeester gebruik maakt van deze bevoegdheid.

Dit is inmiddels het derde pand sinds 1 januari 2021 dat gesloten wordt vanwege een aangetroffen hoeveelheid drugs. Een pand van waaruit drugs worden verhandeld vormt een bedreiging voor de openbare orde. Huurwoningen Uit cijfers blijkt dat de meeste sluitingen huurwoningen betreffen. De huurwoningen in eigendom van woningcorporaties of koopwoningen die verhuurd worden. Ook als het om een koopwoning gaat sluit de burgemeester de woning, ongeacht of de eigenaar iets met de gevonden drugs te maken heeft.

Burgemeester Smit roept verhuurders op om alert te zijn. ‘Vraag om aanvullende gegevens en referenties van potentiele huurders en controleer periodiek de woning’. Informatie van inwoners belangrijk Wanneer inwoners vermoedens hebben dat iets niet in de haak is, kunnen ze dit melden via de App Waaksamen, de Politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Informatie van inwoners over verdachte situaties maakt het mogelijk voor de gemeente en politie om sneller op te treden bij criminele activiteiten of andere verstoringen van de openbare orde. Signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand zijn bijvoorbeeld: een zoete, anijsachtige of chemische geur (bij hennep), condens op de ramen, constant een zoemend of brommend geluid, regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand en veel aanloop van “foute” figuren (bij handel).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing