Burgemeester tekent toch petitie kinderpardon

Door: Bos Media Services

Burgemeester Han van Leeuwen

BEVERWIJK – Burgemeester Han van Leeuwen gaat toch de petitie voor verruiming van het kinderpardon ondertekenen. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. De burgemeester komt hiermee tegemoet aan de wens van de gemeenteraad, die voor de verruiming van het kinderpardon is.

De petitie voor verruiming van het kinderpardon is een initiatief van burgemeester Ostendorp van de gemeente Bunnik. Hij schreef staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie om te vragen opnieuw te kijken naar de situatie van de kinderen die buiten het kinderpardon vallen. Veel burgemeesters betuigden hun steun door de petitie te ondertekenen. Van Leeuwen liet in eerste instantie weten niet van plan te zijn de petitie te ondertekenen. Hij wilde niet zelf op de voorgrond treden en daarmee een discussie aanzwengelen die in Beverwijk nog niet gevoerd wordt.

VVD-steunfractielid Puck Witte drong er bij de burgemeester enkele weken geleden op aan om de petitie te ondertekenen, die vroeg op zijn beurt aan de gemeenteraad om een standpunt in te nemen over de petitie voor verruiming van het kinderpardon. De burgemeester gaf daarbij aan dat binnen de gemeente Beverwijk geen kinderen worden bedreigd met uitzetting en onder deze regeling vallen.

Het standpunt van de gemeenteraad kwam er in de vorm van een brief aan de burgemeester namens VVD, PvdA, GroenLinks, D66 en CDA. Met de situatie rond Mauro nog vers in het geheugen gaf de gemeenteraad aan vóór de ondertekening van de petitie te zijn. "Het is belangrijk om juist nu stelling in te nemen en niet te wachten totdat er een kind in Beverwijk is dat buiten het kinderpardon valt. Wij gunnen ieder kind dat in Nederland geboren is een menswaardig leven vol kansen in het land wat voor hen thuis is" aldus een meerderheid van de gemeenteraad.

Door het ondertekenen van de petitie schaart Beverwijk zich nu achter de lange rij van gemeenten die voor verruiming van het kinderpardon zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing